fbpx
Kiekko Urheilu

Lucenius ja Karjalainen tuikkivat HPK:n tähtinä Lukko-voitossa – "Pelasimme erittäin hyvän matsin"

HPK:lle jättipotiksi osoittautunut Niclas Lucenius ratkaisi Lukosta voiton kahdella maalillaan. Antti Karjalaiselle komea nollapeli.
Niclas Lucenius pääsi tuulettamaan Raumalla kahta maalia.

HPK jätti Lukon kaukalossa taakseen ja samalla raumalaiset jäivät Kerhon selän taakse myös jääkiekkoliigan sarjataulukossa. 4–0 -vierasvoitto nosti hämeenlinnalaiset Lukon ohi viidenneksi.

HPK otti ottelussa komennon jo avauserän puolivälin jälkeen Otto Paajasen kihauttaessa ylivoimalla avausmaalin.

HPK:n 2–0 ja 3–0 -maaleista vastasi sama mies, Niclas Lucenius, joka on ollut tammikuussa tulikuuma. Tammikuun seitsemässä ottelussa Lucenius on kiskaissut hurjat tehot 7+5=12.

Ottelun loppuhetkillä Robert Leino kaunisteli ottelun loppulukemiksi HPK:lle 4–0 -vierasvoiton. Luceniuksen lisäksi Kerhon toinen huippuonnistuja oli nollapelin ja 36 kiekkoa torjunut Antti Karjalainen, joka oli viime otteluissa joutunut tekemään tilaa RoKi-laina Rasmus Reijolalle.

– Pelasimme erittäin hyvän matsin hyökkäyksessä ja puolustuspäässä. Lukko ei ollut huono, mutta olimme hieman edellä, Lucenius totesi.

Matsi oli hyvä myös Luceniukselle henkilökohtaisesti.

– On ihan kiva, että tulee onnistumisia. Olemme pelanneet hyviä pelejä kenttänä ja joukkueena. Olemme puhuneet miten todennäköisyyksiä voisimme parantaa maalinteossa ja se auttaa, että tiedostamme mitä tehdään kun hyökätään ja miten maaleja tehdään.

 

Katso tästä ottelun kaikki maalit:

 

Mestiksen LeKistä tällä kaudella hankittu Lucenius on ollut HPK:lle todellinen löytö ja tuntuu nykyvalossa melko yllättävältä, että hän joutui etsimään pelipaikkaa pitkään alemmalta sarjatasolta.

HPK voi olla tyytyväinen, että se tarjosi aikoinaan NHL-varatulle ja parhaalla kaudellaan Liigassa 46 pistettä Tapparassa takoneelle Luceniukselle mahdollisuuden.

Lucenius laittoi itsensä kuntoon jo kaudeksi 2017–18 TUTO Hockeyn paidassa, jossa hän iski 52 pistettä. TUTOn urheilutoimenjohtajana toimiva Elmo Aittola ihmettelee miten on mahdollista, että Lucenius ei saanut mahdollisuutta jo toissakaudella Liigassa vaikka hyviä ja kustannustehokkaita senttereitä on tapana etsiä kissojen ja koirien kanssa.

Aittolan mielestä oli liigaseurojen sokeutta, että Luceniuksen kaltaista timanttia eivät HPK:ta lukuunottamatta muut nähneet.

– Sanoisin, että Liigan urheilujohtajat ja valmentajat ovat täynnä reppanoita, jotka ovat perustaneet näkemyksensä huhupuheisiin, sen vuoksi Lucenius ei pelannut jo viime kaudella Liigaa. Hänet koettiin riskinä vaikka faktaa ei ollutkaan, Aittola täräyttää.

– Selän takana puhuttujen asioiden vuoksi pääteltiin, että tässä pojassa on jotain vikaa. Totuus kuitenkin on, että hän on helvetin hyvä jääkiekkoilija. Olen todella onnellinen, että hän löysi pelillisen kodin. Hän sopii HPK:n Meidän pelin pelitapaan kuin nenä päähän. Ei hänen nykyvireensä minua ole yllättänyt pätkääkään.

 

HPK kohtaa viikonloppuna peräkkäisissä otteluissa sarjakärki Kärpät.

– Kärpät on ylivoimaisessa johdossa ja siinä meitä mitataan back-to-back -peleissä. Lyödään kaikki likoon, Lucenius totesi. HäSa

 

Sihvosen kommentti: HPK:n pullat hyvin uunissa

HPK pelasi aivan kaikilla mittareilla loistavan vieraspelin Lukkoa vastaan. Suorituksen arvoa nostaa se, että myös Lukko pelasi hyvin, vaikka ei yksinkertaisesti lopulta voinut mitään paremmalleen.

Pelisuunnitelmat ja niiden toteutukset olivat hurjat puolin ja toisin. Siinä lyötiin kaikki likoon rallissa, jossa mitattiin sekä hyökkäys- että puolustuspelinopeuksia. Turhaa tilaa ei annettu; ja siitä pois otetusta tilasta käytiin harvinaisen kiivas taistelu.

Lopulta, noin 10 minuutin pelin jälkeen kävi ilmi, että HPK nousi väkisin kuskin paikalle. HPK onnistui rakentamaan pelinsä yhtenäisemmin, nopeammin ja lopulta energisemmin. Vauhdikas pelin sommittelu Kerhon puolelta pakotti Lukkoa asemiin, jossa hämeenlinnalaiset veivät kaksinkamppailuja nimiinsä.

Antti Pennasen joukot ovat vahvoilla, kun seuraavina viikkoina käydään sarjataulukossa taistelua pääsystä kuuden parhaan joukkoon. Kyse on juoksukilvasta sen kanssa, mitkä joukkueet ovat onnistuneet ja onnistuvat pelinsä viimeisten askelien kehittämisestä. HPK:n pullat ovat sikäli nyt hyvin uunissa.

 

Menot