fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Luja päätti tynkäkauden voittoon – "Osoitimme kuuluvamme Suomensarjaan"

Lammilaiset Suomensarjan etelälohkon yhdeksänsiä.

Lammin Luja otti tiistai-iltana kauden toisen voittonsa viimeisellä mahdollisella hetkellä. Miesten Suomensarjan etelälohko päättyi lammilaisten osalta kotiotteluun Pomarkun Pyryä vastaan Pullerin pesäpallokentällä 96 katsojan edessä.

Ilman paineita pelannut Lammi otti parilla tehokkaalla sisävuorolla selvän 2–0-voiton (4–1, 5–2). Ensimmäisen jakson Luja ratkaisi toisen vuoroparin lopettavalla tekemällä kolme juoksua. Ottelun viimeisellä lyöntivuorollaan Lammi tykitti neljä juoksua ja lunasti kolmannen sarjapisteen.

Lyöjinä kunnostautuivat tehoin 3/1 jokeri Timo Niemi-Nikkola ja Markus Sovelius sekä juoksuin 2/1 lukkari Anssi Haltia. Ville Peltonen toi kaksi juoksua.

– Tulos oli oikeutettu, kun saimme ulkopelin pitämään. Nämä pelit ovat pienestä kiinni, ja me pystyimme toteuttamaan omalla tasollamme, Lujan pelinjohtaja Aki Kettunen pohti.

Hämeenlinnan pesäpallon tämänhetkinen ykkösjoukkue palasi täksi kaudeksi Suomensarjaan. Luja jätti taakseen 11 joukkueen lohkossa vain toisen nousijan Otakopin Espoosta ja Jokioisten juniorit.

Kymmenestä ottelustaan Luja voitti Pomarkun lisäksi vain Jokioisten juniorit, mutta hävisi lisäksi kahdesti supervuorossa ja kertaalleen kotiutuslyönneillä.

– Sen voi ainakin sanoa, että sarjataso on oikea. Osoitimme kuuluvamme Suomensarjaan ja yleisö osoitti, että pesäpallo kuuluu kantahämäläiseen urheilutarjontaan. Jatkoa seuraa tulevina vuosina, Kettunen uskoi.

Menot