Kiekko Urheilu

Lukashenkon halailu oli vasta jäävuoren huippu: Onko jääkiekkojohtajuus kriisissä? – Sihvonen: "Hävettää lajin puolesta"

Rene Fasel sai kansainvälistä kritiikkiä mennessään halailemaan Valko-Venäjän presidenttiä Aleksander Lukashenkoa. Kiekkokiuas pureutuu viime aikojen jääkiekkotapahtumiin, jotka eivät imartele jääkiekkojohtajia.

Kriiseillä on tapana paljastaa johtajuuden taso. Niin on myös jääkiekossa.

Eräänlaiset pohjat nähtiin, kun kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel nähtiin halailemassa omaa kansaansa monin eri tavoin alistanutta Valko-Venäjän presidenttiä Aleksander Lukashenkoa. Halailujen jälkeen kysymys siitä järjestetäänkö kisat Valko-Venäjällä vai ei, ovat edelleen vähemmän yllättäen auki.

Kansallisella tasolla suomalaiset jääkiekkojohtajat ovat olleet käsi ojossa valtion suuntaan, mutta pelaajia hankitaan samanaikaisesti sieltä ja täältä. Vaikka koronavirus on yllättävä ja viheliäinen vastustaja, ovat korona-aikana myös puheet muuttuneet lennosta moneen kertaan.

Mutta miksi Faselin kaltainen selkärangaton johtaja on edelleen IIHF:n johdossa? Voisiko se johtua siitä, että vielä selkärangattomammat pitävät hänet vallassa, pohtii Kiekkokiuas.

– Minua hävettää lajin puolesta. Tuntuu valjulta, että tällaiset keikarit johtavat lajia, Petteri Sihvonen pyssyttää.

Median jalkapuu -osiossa heilutellaan löylykauhaa tällä kertaa sen kysymyksen äärellä, että miksi suomalaisessa urheilumediassa keskitytään niin paljon kaikkeen höttöiseen ulkourheilulliseen. Nyt jo somekuva Kimi Räikkösen kyhäämästä lumiukosta ylitti uutiskynnyksen. Onko suomalainen formulajournalismi ylipäätään liian löysää?

Tervetuloa lauteille!

 

Menot