fbpx
Urheilu

Maajoukkuepassari Kylmäahosta Lentiskerhon ensi kauden peruspilari – Kasassa kuusi pelaajasopimusta

Hämeenlinnan Lentopallokerho luottaa taas jo yhden mestaruuden passanneeseen Katja Kylmäahoon.
Katja Kylmäaho passasi HPK:ssa neljä kautta ennen siirtymistään Saksan Münsteriin kaksi vuotta sitten. Kuva: Juhani Salo
Katja Kylmäaho passasi HPK:ssa neljä kautta ennen siirtymistään Saksan Münsteriin kaksi vuotta sitten. Kuva: Juhani Salo

Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten mestaruusliigajoukkue rakentuu hieman edellisvuosia paremmassa aikataulussa. Uuden joukkueen kasaaminen on perinteisesti aloitettu passarista, ja ensi kaudella Hämeenlinna lähtee kirkastamaan kahta hopeaansa kovan paluumuuttajan johdolla.

Lentopallokerho on kiinnittänyt uusvanhaksi pelintekijäkseen maajoukkuepassari Katja Kylmäahon. Pääsiäisenä 25 vuotta täyttänyt Kylmäaho muistetaan Hämeenlinnassa isosta roolista jo HPK:n mestaruuskaudelta 2015–16.

– Mielenkiinnolla odotan, keitä muita Kerhoon varmistuu, mutta luotan, että tänne saadaan hyvä joukkue, kuten aina, ja lähdemme jahtaamaan mitalia. HPK-sanasta en ole vielä aivan päässyt irti, mutta kai se Kerhona menee edelleen, Kylmäaho naurahtaa tulevaa pohtien.

 

Hopeisen kevään 2017 jälkeen Kylmäaho lähti jahtaamaan ammattilaisuraa Saksaan ja Sveitsiin, jossa hän sijoittui pääsiäisviikonloppuna päättyneellä kaudella joukkueensa Luganon kanssa viidenneksi.

– Nyt on pari kautta koettu ulkomaita, ja se on ollut mahtavaa, mutta nyt on tunne, että haluan taas tuttuun ja turvalliseen ympäristöön. Hämeenlinnassa tietää, mitä saa, ja pystyy varmasti antamaan itsestään vähän enemmän. Eurocupin (Challenge cup) pelaaminen on myös yksi syy palata, Kylmäaho toteaa.

– Luganossa joukkueessamme oli myös paljon opiskelijoita, eivätkä kaikki aina päässeet harjoituksiin, mutta Hämeenlinnassa on aina porukkaa treeneissä ja kaikki tehdään täysillä. Menen yleensä vuosi kerrallaan, ja mietin varmaan taas vuoden kuluttua lähtöä ulkomaille.

Kylmäaho on kuulunut viime vuodet myös naisten maajoukkueeseen ja ollut mukana 27 A-maaottelussa. Edellisestä on aikaa kaksi vuotta, mutta Oulunsalon Vasaman kasvatti on jälleen yksi maajoukkueen kolmesta passarista tämän alkukesän Euroopan liigassa.

 

Toinen Lentopallokerhon edustuspassari on ensi kaudella 15-vuotias Jenna Ylivainio, joka kuului joukkueeseen jo päättyneellä kaudella oman junioripelaajan statuksella.

Muuten Lentiskerhon pelaajatilanne näyttää kohtalaisen hyvältä verrattuna edellisvuosiin, jolloin joukkue hajosi kauden päätteeksi melko lailla kokonaan. Ykköslibero Julia Porsanger on tehnyt jatkosopimuksen, minkä lisäksi sopimuksessa ovat myös tuore vuoden naisliigapelaaja Suvi Kokkonen, keskitorjuja Laura Laukkanen sekä Ykkössarjan yhteistyöseura Helsinki Volleysta kiinnitetty yleispelaaja Netta Hyttinen.

Kokkosen vanhaa sopimusta on vielä yksi vuosi jäljellä, mutta seura ja yleispelaaja agentteineen ovat sopineet sopimuksen purkamisesta, mikäli hän saa tarpeeksi hyvän tarjouksen ulkomailta. Tällä hetkellä Kokkonen on kuitenkin vahvasti Hämeenlinnan pelaaja.

 

Hämeenlinnan managerin Ville Kalliomäen mukaan valtaosa viime kauden pelaajistosta olisi halukkaita jatkamaan, mutta varsinkin ulkomaalaisten kohdalla jatko on epätodennäköistä. Lähes joukkueellisen pelaajia kanssa neuvottelut ovat pitkällä

Kalliomäellä on kunnianhimoinen tavoite. Joukkueen on määrä olla pääpiirteittäin valmis jo toukokuussa.

– Käytännössä haemme enää ulkomaalaista hakkuria ja keskitorjujaa. Sitten pitää katsoa kauden aikana, tarvitsemmeko myös yleispelaajaa. Joukkue on muuten paperilla valmis ja tavoitteena on, että se olisi kasassa toukokuun alkupuolella, Kalliomäki kertoo.

Hämeenlinnan päävalmentajana jatkaa 24-vuotias italialainen Matteo Pentassuglia, joka teki Kerhon kanssa jatkosopimuksen helmikuussa. Samoin Pentassuglian oikeana kätenä pysyy Sami Stenius. Kalliomäen mukaan pienikokoinen valmennustiimi on saamassa vahvistukseksi Helsinki Volleyta luotsaavan Kirsi Hyttisen, kun seurayhteistyö tiivistyy entisestään. HäSa

Menot