Urheilu

Maakuntaviesti hiihdetään lauantaina Tammelassa

Perinteinen hiihdon Hämeen maakuntaviesti lykitään lauantaina Tammelan liikuntakeskuksen maastossa. Jo 73. kerran hiihdettävään kahdeksan osuuden viestiin starttaa toistakymmentä joukkuetta.

Hämeen viesti on perinteisesti hiihdetty jo loppiaisena, mutta kova pakkanen siirsi kisat maaliskuulle.

Tammelan Ryskeen isännöimän viestin lähtölaukaus pamahtaa kello 12. Alkutahdit sähäkälle viestille otetaan jo kello 11, jolloin laduille säntäävät nuorten pikaviestin hiihtäjät (neljä osuutta).

Hämeen viestiä on pitkään hallinnut Valkeakosken Haka, joka juhli viime talvena Valkeakosken Korkeakankaalla jo 24. perättäistä voittoaan.

Myös Hämeenlinnan Hiihtoseura on viihtynyt kisan kärkitaisteluissa. Vuosi sitten HlHS ylsi kolmanneksi. Tänä vuonna seuralla ei ole kuitenkaan joukkuetta varsinaisessa maakuntaviestissä, mutta nuorten pikaviestiin hämeenlinnalaiset lähtevät kolmen joukkueen voimalla. Myös Tampereella perjantaina hiihdettävään nuorisoviestiin HlHS saa joukkueen.

HlHS:n tiedostusvastaava Laura Kaukokari arvelee maakuntaviestin kanssa samana viikonvaihteena hiihdettävien muiden kisojen karsivan hiihtäjiä Tammelasta.

– Aika moni hiihtää myös näihin aikoihin jo Lapin hangilla. Monta kisaa on myös jouduttu siirtämään tai perumaan talven aikana ja se on aiheuttanut kilpahiihtäjien kalentereihin muutoksia, sanoo Kaukokari.

Maakuntaviestit sivakoidaan Tammelassa tykkilumella tehdyillä laduilla. Lauhasta talvesta huolimatta kunnan väki on saanut pidettyä lyhyet lenkit hiihdettävässä kunnossa.

– Meillä on 1,5 kilometrin ja 2,5 kilometrin lenkit, joilla kisa olisi tarkoitus hiihtää. Varsinkin lyhempi lenkki on hyvässä kunnossa, mutta pidemmällä lenkillä yhdessä mäessä alkaa olla jo lumi vähissä. Saattaa olla, että joudumme hiihtämään vain lyhempää lenkkiä, mutta se on kuitenkin varmaa, että viestit päästään nyt hiihtämään, lupaa Ryskeen hiihtäjien puuhamies Teemu Salminen.

Hämeenlinnan moottoriradallakin oli tarkoitus hiihtää kilpaa viikonvaihteessa. Sunnuntaiksi kaavaillut Hämeenlinnan hiihdot jouduttiin kuitenkin perumaan.

– Moottoriradalla pääsee kyllä vielä hiihtämään, mutta latupohja alkaa olla jo niin kapea, ettei se sovellu enää kilpahiihtoon, Kaukokari kertoo.

_____________________

Oikaisu 23.3.2017 klo 14:04

Tammelassa ladut pitää kunnossa kunta, ei Tammelan Ryske.

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020