Urheilu

Maalinteko jälleen suurta tuskaa HPK:n naisille – "Ei saada kiekkoja tällä hetkellä mistään sisään"

Lukko oli parempi voittolaukausten jälkeen.
Julia Liikala iski HPK-kiekkonaisten ainoan maalin Lukkoa vastaan. KUVA: Riku Hasari, arkisto

HPK-kiekkonaiset painii tällä hetkellä isojen maalinteko-ongelmien kanssa Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa.

HPK jäi torstaina nollille Keravalla, eikä meno lauantain vieraspelissä Lukkoa vastaan juuri parantunut, sillä Lukko voitti ottelun voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2–1 (1–1, 0–0, 0–0, 1–0).

Ottelun alku oli vierasjoukkueelle lupaava, sillä HPK siirtyi Julia Liikalan maalilla 1–0-johtoon jo 48 sekunnin pelin jälkeen. Lukko ei Kerhon nopeaa aloitusmaalia pelästynyt, vaan tuli tasoihin yhdeksän minuuttia myöhemmin Maija Kosken ylivoimamaalilla.

HPK:lle tarjottiin pelin toisessa ja kolmannessa erässä hyviä mahdollisuuksia lisämaaleihin neljän Lukko-jäähyn aikana, mutta kiekkoa ei saatu millään Lukon maalissa pelanneen Johanna Niemen selän taakse.

Pelin ratkaisu nähtiin lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa Lukon Elviira Ylitalo oli ainoa onnistuja.

 

HPK-kiekkonaisten päävalmentaja Markku Pirttiniemi harmitteli joukkueensa tehottomuutta.

– Meillä oli hyviä paikkoja pitkin ottelua, ja jatkoajallakin päästiin yrittämään maalintekoa hyvistä paikoista, mutta me ei saada kiekkoja tällä hetkellä mistään sisään, Pirttiniemi manasi.

Vaikka HPK teki vain yhden maalin, se oli silti pelissä hyvin mukana. Erityismaininnan hyvistä peliesityksistään ansaitsivat tyttöjen maajoukkueeseen kuuluvat Heli Allinen, Heta Seikkula, Kiti Seikkula ja Julia Liikala.

– Nuoret mimmit painavat töitä todella kovaa. Myös Viivi (Simola) ja Kiia (Simola) esiintyivät tänään positiivisesti.

– Tuntuu kuitenkin siltä, että likat ovat tällä hetkellä väsyneitä. Määrättyjä pelaajia joutuu kuormittamaan todella paljon, Pirttiniemi kertoi.

 

HPK saa tarvitsemansa lepo- ja harjoitustauon sopivaan rakoon, sillä Naisten Liigan pelit jatkuvat HPK:n osalta vasta tammikuussa.

– Nyt päästään vähän hengähtämään. Alkuun harjoittelemme vähän kevyemmin, mutta siitä sitten kiristetään tahtia, että ollaan kevätpuolella entistä paremmassa tikissä, Pirttiniemi suunnitteli. HäSa

Teksti: Juha Hakulinen

Päivän lehti

13.7.2020