Urheilu

Maalitykiksi hankittu Markus Nenonen on jälleen tulikuuma – "Koen pelaavani urani parasta kautta"

Markus Nenonen haluaa olla HPK:ssa merkityksellinen pelaaja.
Markus Nenonen tietää tärkeimmän kehityskohteensa. Maalitykiksi hankittu Nenonen pyrkii saamaan otteisiinsa tasaisuutta.

Kolmessa viime ottelussa maalitolppien väliin osunut Markus Nenonen on tällä hetkellä kuumassa vireessä – kuten on koko HPK:n joukkue.

Viimeisessä kolmessa ottelussa kolme voittoa napannut HPK on saanut näissä otteluissa 3+2 räpänneeltä Nenoselta sitä minkä vuoksi hänet Hämeenlinnaan palkattiin – tehoja.

Kaikkiaan 25 ottelusta pisteet 8+8=16 saalistanut Nenonen tietää itsekin, että häneltä odotetaan apuja maalintekoon.

– Pisteet tietysti kuuluvat rooliini ja siksi olen täällä. Tavoitteeni on kuitenkin se, että olisin vaikuttamassa illasta toiseen pelin lopputulokseen ja ratkaisemassa. Haluan olla merkityksellinen pelaaja, Nenonen luonnehtii.

 

Nenosen kauteen on mahtunut nousuja ja laskuja henkilökohtaisella tasolla.

Vahvasti kautensa aloittaneella Nenosella oli syyskuun ja marraskuun aikana 15 ottelun suvantovaihe, jossa maalintekijäksi palkattu hyökkääjä onnistui maalinteossa vain kerran.

Tasaisuus onkin asia jossa Nenonen tietää, että hyvien ja loistavien pelaajien ero syntyy.

– Huippupelaajia jos seuraa, harvoin heistä sanotaan – jos koskaan – että olipas tuo huono tänään. Pyrin siihen, että saisin tasaisuutta ja siihen kuuluu kaikki osa-alueet kamppailuista lähtien. Illasta toiseen pitäisi olla pelin ytimessä, Nenonen analysoi itseään.

HPK:hon hän siirtyi koska oli kuullut, että valmennus Antti Pennasen johdolla toimii.

Toiminta arjessa on osoittanut kuulopuheet lihaksi ja vereksi. Vaikka HPK on voittanut pelejä, se ei ole saanut selkää suoristumaan.

– On ollut hienoa nähdä, että hyvästä alkukaudesta huolimatta kaikki tehdään jatkuvasti viimeisen päälle. Ei tässä oleteta mitään vaikka viime viikolla voitettiin, että nyt seuraavakin peli voitetaan. Seuraava peli mittaa taas sen olemmeko hyviä vai luulemmeko vain.

 

Kaikki alkoi Nenosenkin osalta sieltä mistä kaikkien jääkiekkoilijoiden tarinat alkavat.

Jämsänkoskella syntynyt Nenonen hurahti jääkiekkoon ja ura lähti luistelukoulusta ja kiekkokoulusta rullaamaan omaa tietään eteenpäin.

Kiekko-Susien kasvatti alkoi herättää huomiota C-juniori-ikäisenä myös suuremmissa seuroissa. JYP kiinnostui, mutta Nenonen ei mahtunut JYPin juniorijoukkueisiin ja hän päätyi pelaamaan Diskokseen, alemmalle portaalle jyväskyläläisessä juniorikiekkoperheessä.

– Kun putosimme kakkosdivariin, valmentaja sanoi, että yrittää löytää toisen pelipaikan vaativammissa peleissä. JYPistä löytyi tilaisuus ja pääsin JYPin A-junioreihin, jossa voitimme mestaruuden, Nenonen kertaa.

Lopulta Nenonen pääsi tekemän liigadebyyttinsä kaudella 2012-13 JYPin paidassa. Kaudella 2013-14 hän voitti jo 14 maalillaan tulokkaiden maalipörssin.

– Silloin aukesi silmät, että voi olla mahdollista, että minusta tulee jääkiekon ammattilainen, Nenonen sanoo.

Ensimmäisen kerran kehotus harjoitella kuuluisaa laukaustaan tuli JYPin A-junioreissa myöhemmin seuran edustusjoukkueen CHL-mestariksi luotsanneelta Marko Virtaselta.

– Virtanen valmensi silloin A:ta ja hän sanoi että tuota laukausta kannattaa käyttää. En ollut kiinnittänyt siihen aiemmin huomiota, enkä ollut tehnyt sen eteen ekstraa. Mutta kun aloin tehdä, huomasin että se alkoi toimia.

 

Nyt Nenosen tie on vienyt JYPin jälkeen Sportin ja Tapparan kautta Hämeenlinnaan.

Viime kaudella 18 maalia runkosarjassa tehneeltä Nenoselta voi odottaa hyvin perustein tällä kaudella 20 maalin rajapyykin ylittämistä ensi kertaa.

– Koen, että pelaan urani parasta kautta. Sitä on tietysti paljon jäljellä, mutta kaikki mahdollisuudet siihen on.

Nenonen yrittää jatkaa maaliputkeaan Lukkoa vastaan keskiviikkona, kun HPK kohtaa Ritariareenassa Lukon.

 

Liigakiekkoa: HPK–Lukko Ritariareenassa kello 18.30.

 

Päivän lehti

19.2.2020