Urheilu Hämeenlinna

Maastohiihdon Suomen cup ratkeaa Ylitorniolla – Hämeenlinnan Hiihtoseuralla riittää panosta

HlHS:n hiihtäjät taistelevat kärkisijoista, kun viestit ja SM-pitkät matkat huipentavat maastohiihtokauden.
Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen tavoittelevat kokonaiscupin voittoa. Kuva: Sakari Kekki
Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen tavoittelevat kokonaiscupin voittoa. Kuva: Sakari Kekki

Kotimainen maastohiihtokausi huipentuu viikonloppuna Ylitorniolla, jossa lauantaina hiihdetään Suomen cupin viimeiset viestikilpailut ja sunnuntaina SM-pitkät matkat (N30/M50km) väliaikalähtöinä vapaalla tyylillä.

Myös viestit ovat kokonaan vapaalla tyylillä ja Hämeenlinnan Hiihtoseura lähtee naisten kisaan cupin johtopaikalta tutulla joukkueella Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen. Eroa Kainuun Hiihtoseuraan on 80 pistettä ja Vuokatti Ski Teamiin 90 pistettä.

– Viestistä tulee tiukka kisa. Erot ovat pienet ja Kainuun tai Vuokatin voittaessa meidän tulee olla kakkonen tai kolmonen. Tavoitteena on siis pysyä kärkitaistelussa ja varmistaa kokonaiscupin voitto, Hakala korosti.

Hämeenlinna on voittanut viisi kuudesta yhteiskilpailusta ja jälleen tavoitteena on 4000 euron ykköspalkinto. Myös osakilpailujen parhaille jaetaan erikseen rahapalkintoja.

– Joinain vuosina voitot tulivat aika helposti. Nyt kaikki on onnistuttava kunnolla, sinnepäin suoriutuminen ei riitä. Se on hyvä. Varmasti mielenkiintoisempaa seurattavaa kaikille, Mononen tuumasi.

Viestiin HlHS on ilmoittanut kaksi joukkuetta ja kakkosjoukkueen muodostavat Keräsen sisaruskolmikko hiihtojärjestyksessä Kaisa, Maija ja Jenni. Heistä Jenni ja Maija Keränen ovat ilmoittautuneet myös 30 kilometrin kilpailuun.

– Viestiin lähdetään tosiaan siskoporukalla. Sunnuntain kisa on pisin mitä olen koskaan hiihtänyt, joten en oikein tiedä, mitä odottaa. Hyvä pitkäkestoinen maksimiharjoitus tiedossa, Jenni Keränen puntaroi.

Naisten henkilökohtaisessa kilpailussa Laura Mononen on toisena 34 pistettä Krista Pärmäkosken takana ja 26 pistettä Riitta-Liisa Roposta edellä. Kärkikolmikon rahapalkinnot ovat 5000, 3000 ja 2000 euroa.

– Viikko on mennyt palautellessa Äänekosken kisoista Rovaniemellä, josta torstaina ajettiin Ylitorniolle. Suomen cupissa kokonaiskisan hyvät sijoitukset ja SM-mitali 30 kilometriltä ovat tavoitteina, Mononen linjasi.

Anni Kainulainen on cupissa kahdeksantena.

– Viestivoitto ja vapaan tyylin 30 kilometrillä viidentoista joukkoon ja pirteämpää menoa kuin Äänekosken vapaan kisassa, Kainulainen summasi tavoitteet. HäSa