Urheilu

Maastohiihtokausi huipentuu Ylitorniossa

Kotimainen maastohiihtokausi huipentuu viikonloppuna Ylitorniossa Ainiovaaran hiihtokeskuksessa, jossa lauantaina ohjelmassa ovat Suomen cupin viestit ja sunnuntaina pitkien matkojen (N30/M50km) SM-kilpailut.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisilla on panosta sekä viesticupissa että Suomen cupin henkilökohtaisessa kilpailussa.

– Aika väsynyt olo alkaa olla, mutta eiköhän muutaman kisan vielä jaksa. Viestissä taistellaan voitosta, vakuutti Laura Mononen.

HlHS johtaa naisten cupia 48 pisteen erolla Lempäälän Kisaan ja 50 pisteellä Oulun Hiihtoseuraan. Osakilpailun voittaja saa 200, toinen 160 ja kolmas 120 pistettä eli tilanne on auki.

LeKi voitti viime viikonloppuna Kontiolahdella SM-viestin, HlHS oli kolmas ja Oulu kuudes. Ylitorniossa kauden viides ja viimeinen viestikisa (3x5km) hiihdetään kokonaan vapaalla tyylillä.

– Viesticupin kokonaisvoittoa lähdemme puolustamaan. Raskaat kisat on edessä, jos menee plussan puolelle. Kiva, kun kisat on uusissa maisemissa, Maija Hakala sanoi.

Henkilökohtaisessa cupissa HlHS:sta Laura Mononen on kolmantena ja Anni Kainulainen kuudentena eli molemmat ovat kiinni rahapalkinnoissa.

– Katsoin tilannetta vasta eilen, joten nyt joutuu jännittämään sunnuntainkin kisaa. 30 kilometriä vapaalla on aika arvoitus, aiemmin minulla on ollut aika isoja tasonvaihteluja. Viesti jännittää myös, sillä meidän kaikkien pitää onnistua, Kainulainen pohti.

– Hyvillä fiiliksillä lähden kilpailemaan, kun Kontiolahdella meni hyvin. Ainiovaaralta on hyviä muistoja, siellä olen hiihtänyt parhaan Hopeasompa-sijoitukseni ja yhden nuorten suomenmestaruuden.

Miesten 50 kilometrin väliaikalähtökilpailussa on mukana HlHS:n Matti Hakala.

– Kontiolahdella kulki ylämäki ihan hyvin, mutta tasamaa ei. Jos lihaksistoon löytyy rentoutta, niin hyvään kisaan on mahkut. Kolme kertaa olen hiihtänyt vapaalla SM-kisoissa 50 kilometriä ja huonoin sijoitus on kuudestoista. Toivotaan, että se säilyy edelleen huonoimpana, ennakoi vuoden 2013 SM-hopeamitalisti.

Myös Valkeakosken Hakan Vesa Kallio on lähdössä kuninkuusmatkalle. Kontiolahdella vapaan tyylin 10 kilometrillä hän oli 23:s.

– Kontiolahden tuloskunto ei miellytä, mutta onneksi saa sunnuntaina uuden yrityksen, Kallio tuumasi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic