Urheilu

Maastojuoksun SM-kisat Janakkalassa vuonna 2019

Suomen Urheiluliitto on lyönyt lukkoon vuoden 2019 SM-kilpailujen järjestäjät. Maastojuoksun Suomen mestaruuksia päästään ratkomaan Kiipulassa Janakkalassa. Kilpailun järjestäjänä toimii Janakkalan Jana ja apuseurana Karkkilan Pojat. Tapahtumapaikkana on KiipFIT Trail Runistakin tuttu Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus.

Perinteisesti toukokuun alkupuolella (päivämäärät selviävät myöhemmin) juostavat maastot tuovat Janakkalaan runsaasti juoksijoita huoltajineen. Lauantaina juostaan aikuisurheiluliiton SM-maastot sekä Flying Finns -junnumaastot. Pääkilpailu järjestetään sunnuntaina, jolloin jaetaan 15-, 17-, 19- ja 22-vuotiaiden sekä yleisten sarjojen SM-mitalit. Kilpailu myös televisioidaan.

Vuoden 2019 SM-hallien järjestäjinä toimivat puolestaan Kuopion Reipas ja Varkauden Kenttä-Veikot, 17-, 19- ja 22-vuotiaiden SM-hallit kilpaillaan Joensuussa (Joensuun Kataja), SM-hallimoniottelut ovat Helsingissä (Helsingin Tarmo), SM-maantiejuoksut Vantaalla (Kenttäurheilijat-58, SM-maraton Espoossa (Espoon Tapiot, Esbo IF, Leppävaaran Sisu) ja SM-maantiekävelyt Savonlinnassa (Savonlinnan Riento).

19–22-vuotiaiden SM-kilpailut ovat 2019 Porvoossa (Borgå Akilles, IF Sibbo-Vargarna), 17- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut Kankaanpäässä (Kankaanpään seudun Leisku, Noormarkun Nopsa, Parkanon Urheilijat, Kankaanpään Urheilijat) ja 15-14-vuotiaiden SM-kilpailut Lahdessa (Lahden Ahkera). Nuorten SM-moniottelut (M/N 22-19-17 ja P/T 15-14) kilpaillaan Kauhavalla (Kauhavan Wisa) ja Lapualla (Lapuan Virkiä).

Vuoden 2019 SM-viestit myönnettiin Ylivieskaan, jos kaupungilta saadaan kirjallinen sitoumus ratapinnoitteen saneerauksesta. Kilpailun järjestävät Ylivieskan Kuula ja Kaustisen Pohjan-Veikot.

Asiasanat

Päivän lehti

25.5.2020