Urheilu

Maija Hakala lykki voittoon Pyrinnön kisoissa – HlHS:n edustaja nopein 10 kilometrin vapaan matkalla

Maija Hakala alkaa päästä vauhtiin talven kisoissa. Kuva: Pertti Koivunen

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakalan kuntokäyrä on lupaavassa nousussa ja todisteeksi siitä tuli vuoden päätteeksi selvä voitto Tampereella Pyrinnön FIS-kisoissa.

Kilpailu käytiin Kaupin urheilupuistossa 1,8 kilometrin tykkilumiladulla ja naisten matkana vapaalla tyylillä oli 10 kilometriä. Hakalan voittoaika oli 25.43,7.

– Edelleen mennään parempaan päin. Oma tuntemus huomioon ottaen oli yllättävää, kuinka suuri ero seuraavan oli. Haastava pöpperöinen latu ja puolet matkasta oli suksen asettelua ja nostamista mössöstä. Ei tuntunut vauhdikkaalta ja taisin sipata puolimatkassa, Hakala summasi.

– Seuraavaksi Vuokatin Skandinavia cupissa on perinteisen tyylin kymppi ja 20 kilometriä vapaalla. Toivottavasti homma menee taas pikkasen eteenpäin ja jaksaisi puristaa myös 20 kilometriä loppuun asti hyvällä temmolla.

HlHS:n kaksoisvoiton varmisti Anni Kainulainen (+59,7) ennen Lempäälän Kisan Sanni Alataloa (+1.01) ja Kainuun Hiihtoseuran Heini Hokkasta (+1.08).

– Parin viikon harjoitusjakso ollut menossa ja hyvä oli saada kisa ennen ensi viikonlopun Skandinavia cupia. Vapaan kymppi ei ole parhaita matkojani, mutta sain nousujohteisen hiihdon ja siihen olen tyytyväinen. Ihan kelpo tulos, Kainulainen kertoi.

Miesten 15 kilometriä voitti Vantaan Hiihtoseuran Waltteri Vinkanharju. Hattulalaislähtöinen Vesa Kallio (Imatran Urheilijat) oli neljäs (+1.34) ja Tampereen Yritystä tällä kaudella maastohiihdossa edustava ampumahiihtäjä Matti Hakala kahdestoista (+3.09).

HlHS:n nuorista Taavi Nyström hiihti neljänneksi M18-15 kilometrillä (+1.08) ja Sonja Hakala oli kuudes (+54,3) N18-kympillä ajalla 30.43,6.

Sarjoissaan kakkosia olivat Vilho Peltotalo (M12), Venla Mennala (N10) ja Juho Seppälä (M8). HäSa