Urheilu

Mäkihyppy palaa Riihimäelle

Riihimäellä Riutan ulkoilualueella järjestetään sunnuntaina vuosikymmenten tauon jälkeen mäkihyppykisat. Ihan oikeasta mäkikisasta ei ole kuitenkaan kyse, vaan leikkimielisestä minimäkimies-neppiskisasta, jossa kilpailijat hyppyyttävät lumeen tehdyssä hyppyrissä klassisia lelumäkimiehiä. Kello 13 alkava tapahtuma on lähtölaukaus varainhankintakampanjalle, jonka tavoitteena on saada Kanta-Hämeeseen ympärivuotisen harjoittelun mahdollistava juniorien hyppyrimäki.

Sunnuntain mäkikisan järjestävät V-tyyli.org Nordic Sports New Media ja Janakkalan Janan mäkihyppyjaosto.

– Ilmastonmuutos on tehnyt talvista niin arvaamattomia, että mäkihypystäkin on käytännössä tulossa myös kesälaji. Olisi hienoa saada tämä perinteinen suomalainen menestyslaji pitkän tauon jälkeen myös kantahämäläisten lasten lajivalikoimaan, toivoo riihimäkeläinen mäkihyppyaktiivi ja tapahtuman puuhamies Anssi Kemppi.

1970-luvun lopulla mäkihyppy näivettyi Riihimäellä ja suorituspaikatkin purettiin. Kanta-Hämeen ainut hyppyrimäki on Janakkalan Leppäkoskella, mutta sieltäkin puuttuu kesähyppäämisen mahdollistava muovitus. Pieni hyppyrimäki muovituksineen vaatii Kempin arvion mukaan noin 10 000 euron investoinnin.

– Varainhankinta uutta ympärivuotista hyppyrimäkeä varten päätettiin aloittaa mahdollisimman lajinomaisesti ja Riutan lumikasat valjastetaan nyt hauskaan neppiskisaan. Kisaan pääsee mukaan lunastamalla 10 eurolla itselleen kilpailuvälineen eli pienen lelumäkimiehen, jota hyppyytetään neppaamalla lumeen tehdyssä hyppyrissä. Myytävänä on myös kisamakkaraa ja aitoja mäkihyppyvälineitä, lupaa Kemppi.

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020