fbpx
Urheilu

Malinen ei ollut yllätettävissä

Helsinki Triathlonin Timi Malinen, 19, oli jälleen voittamaton Hauhon jokamiestriathlonissa. Malinen löi hyvän juoksuosuutensa ansiosta yleisen luokan kisassa Joni Karjalaisen reilulla puolella minuutilla.

– Olen kolme kertaa voittanut 18-vuotiaiden sarjan, joten reitti oli tuttu, Malinen hymyili maalissa.

– Päätin iskeä heti juoksuosuuden alun pitkässä nousussa. Se onnistui ja loppu oli aika helppoa, Malinen jatkoi.

Nuorukainen nousi 200 metrin uintiosuuden jälkeen pyörän selkään kolmen sekunnin etumatkan turvin Samuli Keisuun. Vantaalainen putosi kymmenen kilometrin pyöräosuudella kuudenneksi ja Malisen haastajaksi polki Rauno Koski. Koski puolestaan oli jäänyt uinnissa kärjelle lähes minuutin.

Koski oli Malisesta kolmen kilometrin juoksuosuudelle lähdettäessä kuitenkin enää 11 sekunnin päässä.

Koskelle ei juoksu enää maistunut ja kolmospaikalta viimeiselle osuudelle lähtenyt Karjalainen pyyhälsi ohi. Lopulta myös Arttu Aaltonen ja Olli Miettinen ehtivät kosken edelle.

Vilho Mäntyvaara vei 18-vuotiaiden kisan komealla suorituksella.

Mäntyvaara voitti ikäluokkansa lähes minuutilla ja oli maaliviivalla koko joukon kuudentena.

Naisten nopein oli odotetusti Venla Koivula-Huttunen. Koko kilpailijajoukosta yhdeksäntenä maalilinjan leikannut Koivula-Huttunen oli sarjassaan aivan omaa luokkaansa.

Kakkospaikasta sekuntitaistelun voittanut Noora Kollanus oli maalissa voittajaa perässä yli neljä minuuttia. Pauliina Koistinen kiri kolmanneksi ennen komean nousun yhdeksänneltä sijalta tehnyttä Tawast Cycling Clubin Hannele Kinnusta.

Miesten 40-sarjassa nähtiin huikea loppukirikamppailu Hauhon raitilla, kun kisaa pitkään johtanut Eero Heiskanen sai riihimäkeläisen Pekka Martikaisen rinnalleen. Heiskanen ja Martikainen tulivat viimeiset sadat metrit pikajuoksuvauhtia.

– Kaveri pääsi vähän yllättämään. Viimeisellä suoralla katsoin taakseni, eikä siinä vielä näkynyt mitään. Mutta aivan viime metreillä näin, kun varjo lähestyi ja lisäsin vähän vauhtia, Heiskanen naurahti. HäSa

Asiasanat

Menot