Urheilu

Manner-Eurooppa takaa-ajajana Linna Golfissa

Ison-Britannian ja Irlannin joukkue oli odotetun vahva St. Andrews Trophyn ensimmäisenä kilpailupäivänä Linna Golfissa. Se johtaa Matias Honkalan ja Sami Välimäen edustamaa Manner-Euroopan joukkuetta vastaan käytävää reikäpelikilpailua lukemin 7–5. Kaksipäiväisessä kilpailussa on jaossa kaikkiaan 25 pistettä, eli mikään toivoton takaa-ajoasema Manner-Euroopalla ei vielä ole.

Honkalalla ja Välimäellä oli kunnia olla avaamassa kilpailua, sillä he pelasivat torstaina ensimmäisessä lähdössä Robin Dawsonia ja John Murphya vastaan. Foursome-pelimuotona (pelaajat lyövät samaa palloa vuoron perään) pelatussa matsissa suomalaiskaksikko esitti tasaisen vahvoja otteita alkukierroksella ja teki tarvittavat birdiet jälkimmäisellä yhdeksällä reiällä. Voitto kirjattiin Manner-Euroopalle lopulta 2&1 (Kaksi reikää johdolla, kun yksi reikä oli enää jäljellä).

Välimäkeä aamupäivän peliesitykset lämmittivät.

– Pelasimme todella hyvin, ja se oli varmaa pallonlyömistä kummaltakin. Löimme paljon väylä- ja greeniosumia, eikä tullut yhtään bogeya. Se oli päivän sana siinä aamun pelissä, Välimäki kertasi voittoon päättynyttä matsia.

Aamupäivän foursome-pelien jälkeen tilanne oli 2–2.

Iltapäivällä pelimuoto vaihtui mies miestä vastaan pelattuihin single-otteluihin. Niissä Välimäki sai vastaansa amatöörien maailmanlistalla viidentenä olevan Matthew Jordanin. Välimäki pelasi alkukierroksen hyvin, mutta kierroksen keskivaiheilla tulleet reikätappiot veivät Jordanin tavoittamattomaan johtoon, eikä Välimäen kiri enää riittänyt. Peli päättyi lopulta 3&1 englantilaisen hyväksi.

Honkala kohtasi iltapäiväottelussaan Mitch Waiten. Englantilainen Waite pääsi todistamaan lähietäisyydeltä Honkalan huikeaa taiturointia.

– Alku oli vähän tahmea, ja sain ensimmäisen birdien vasta ysille. Mutta siitä lähtikin melkoinen ilotulitus, kun pelasin reiät 9–15 kuusi alle parin. Siihen tuli kympille eaglekin 74 metristä, Honkala iloitsi 2&1-lukemiin päättyneen ottelun jälkeen.

Manner-Euroopan joukkueen kapteenina Linna Golfissa toimiva Yves Hofstetter antoi isot kehut Honkalan ja Välimäen esityksille avauspäivänä. Etenkin aamupäivän foursomesta otettu voitto oli sveitsiläisen Hofstetterin mukaan huippusuoritus.

– He pelasivat todella kovaa paria vastaan. Ja he pelasivat todella hyvin siinä matsissa, kapteeni kehui suojattejaan.

Honkalan voitto iltapäivällä toi Manner-Euroopalle tärkeän pisteen, ja nyt ero on vain kaksi pistettä.

– Matias käänsi ottelunsa hienoon voittoon, ja se oli tärkeä piste meille. Kolmen pisteen ero olisi ollut paljon pahempi kuin tämä kahden pisteen ero, Hofstetter jatkoi.

Perjantaiaamuna pelataan jälleen foursomeja, joihin Manner-Euroopan kapteeni sanoi tekevänsä pieniä pelaajamuutoksia.

– Aion vaihtaa kaksi paria, mutta suomalaiset pelaavat edelleen yhdessä, hän paljasti.

St. Andrews Trophyn voitto ratkeaa lopullisesti perjantaina iltapäivällä, jolloin on ohjelmassa yhdeksän kaksinpeliä. HÄSA

Asiasanat