Urheilu

Manse PP julkisti ensi kauden sopimuksia

Kantahämäläisillä edelleen vahva edustus tamperelaisjoukkueessa, joka tavoittelee paluuta kultakantaan.
Anna Ala-Kauhaluoma kurkottaa menestystä Manse PP:n riveissä myös jatkossa.

Tamperelainen Manse PP julkisti perjantaina Varalan urheiluopistolla ensi kauden pesäpallojoukkueidensa sopimustilanteet.

Naisten superpesisjoukkueessa on edelleen vahva kantahämäläisedustus, sillä Senni Korhonen, Anna Ala-Kauhaluoma, Sohvi Korhonen ja Fanni Kanerva ovat solmineet jatkosopimukset tamperelaisseuran kanssa.

Koko nelikko pelasi kuluneella kaudella myös Janakkalan Janassa B-tyttöjen superia ja ylsi SM-pronssille.

Heistä Sohvi Korhonen ja Fanni Kanerva eivät ole vielä pelanneet naisten superissa, vaan viime kauden he pelasivat yhteistyösopimuksen kautta Janakkalan Janassa naisten Ykköspesistä.

Senni Korhonen sen sijaan vakiinnutti paikkansa Manse PP:n yhdeksikössä ja oli tärkeässä roolissa etukentällä hopealle yltäneessä joukkueessa. Edellisenä vuonna Manse PP voitti suomenmestaruuden.

– Sopimus Mansen kanssa ei ollut ainoa vaihtoehto, mutta luonnollisin uran jatkon kannalta. Sopimus on yksivuotinen. Pääpaino tulee olemaan naisten superissa, mutta todennäköisesti pelaan myös B-tyttöjen superia. Tosin seura on vielä auki. Tavoitteena on kehittyä varsinkin nopeudessa, niin sisäpelivastuukin voi kasvaa, Korhonen tuumaa.

Kaksoissisko Sohvin kanssa Senni Korhonen opiskelee Sotkamon urheilulukiossa.

– Tulen matkaamaan jo kolmatta talvea Vuokatin ja Tampereen väliä. Kyllä siihen on tottunut ja paljon asioita saa tehtyä matkojen aikana. Harjoittelua saa myös sovittua valmentajien kesken, jotta rasitus pysyy järkevänä, Senni Korhonen korostaa.

Nelikon kuopus 16-vuotias Anna Ala-Kauhaluoma pääsi runkosarjassa Mansen kokoonpanoon ja oli 12 pelaamassaan ottelussa tehokas pistein 1+14/11. Janan Ykköspesisjoukkueessa hän pelasi yhdeksän ottelua.

– Minulla on 1+1-sopimus. Treenikausi on alkanut peruskunnon kautta ja lukion urheilulinjan harjoitteilla. Tavoitteina on kehittää varsinkin fysiikassa voimaa ja räjähtävyyttä sekä lajin osalta lyöntikovuutta ja monipuolisuutta. B-tyttöjen superin osalta kuviot ovat vielä auki, Ala-Kauhaluoma kertoo.

Manse PP:n ryhmästä uransa lopettavat Nina Taipale, Anniina Kiviharju ja Mira Kolehmainen ja lisäksi kokeneesta kaartista Jatta Vuorisen ja Kirsi Ala-Lipastin jatko on auki.

Tamperelaisryhmä nuorenee, mutta seuran tavoitteena on paluu kultakantaan ja uusia vastuunkantajia toivotaan myös nuorten lahjakkaiden pelaajien joukosta. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020