Urheilu

Manse PP:n Jana-kasvatit hallinelosina kohti pesiskesää

Halli-SM-lopputurnaus osoitti superpesiksen kärjen olevan tasainen.

Janakkalalaiset Anna Ala-Kauhaluoma ja Senni Korhonen pelasivat viikonloppuna pesäpallon halli-SM-lopputurnauksessa Porin Karhuhallissa tamperelaisen Manse PP:n riveissä. Manse jäi turnauksessa mitalitta.

Neljän joukkueen kesken pelattiin todella tasainen turnaus, joka avattiin lauantaina välierillä ja sunnuntaina pelattiin mitaliottelut. Mukana oli viime kesän superpesiksen kärkinelikko.

Manse PP taipui välierässä Porin Pesäkarhuille kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 1–2 (1–3, 2–0, 3–4k). Kolmosvahtina pelannut Ala-Kauhaluoma toi yhden juoksun ja Korhonen pelasi siepparina.

Finaalissa Pori otti kolmannen peräkkäisen halli-SM-kullan 912 katsojan edessä kukistamalla viime kesän suomenmestarin Jyväskylän Kirittäret myös kotiutuslyöntien jälkeen 2–1 (2–3, 2–1, 3–2k) ja pronssiottelussa Lapuan Virkiä voitti tamperelaiset 2–0 (4–3, 2–0).

– Viikonloppu ei mennyt ihan niin kuin toivottiin, mutta molemmat pelit olivat tiukkoja ja olisivat voineet kääntyä kummalle vaan. Nyt hyvät asiat mukaan ja parannetaan niissä, missä jäi parannettavaa. Talvikausi on mennyt hyvin, joukkueena mennään koko ajan eteenpäin. Vahva luotto on, että pelit alkavat vähitellen paranemaan, kertoi Turengin lukiossa opiskeleva Ala-Kauhaluoma.

Vuonna 2017 superpesiksen SM-kultaa juhlinut Manse PP saavutti viime kesäkaudella SM-hopeaa. Kokeneesta kaartista pelaajauransa päättivät Anniina Kiviharju, Mira Kolehmainen, Nina Taipale ja Jatta Vuorinen.

– Näytimme kaikille ja eritoten itsellemme, että joukkueen muutostenkin jälkeen mestaruustavoite on tänäkin vuonna realistinen. Talvikausi onkin ollut paljon ehjempi verrattuna viime kauteen, korosti Sotkamon urheilulukiossa opintojaan päättävä Korhonen, joka on reissannut kolmatta talvea Sotkamon ja Tampereen väliä.

– Oma harjoituskauteni on pitänyt sisällään sairastelua, mutta pikkuhiljaa olen tervehtynyt. Tampereella olen käynyt leiriviikonloppuisin joka toinen viikonloppu ja pysyvämmin sitten huhtikuusta eteenpäin. Sotkamossa on jäljellä enää pari kurssia ja kirjoitukset.

Superpesiskausi alkaa Espanjan Fuengirolassa 27. huhtikuuta Manse PP:n ja Rauman Feran välisellä kamppailulla. Raumalaisten pelinjohtajana on hattulalainen Toni Ojala ja Janan kasvateista ryhmään on liittynyt Iida Järvinen. HäSa