Urheilu

Manse PP:n janakkalalaisläpimurto Ala-Kauhaluoma solmi monivuotisen jatkosopimuksen

17-vuotias lupaus jatkaa Manse PP:ssä ainakin kaksi seuraavaa vuotta.
Turengista ponnistava Anna Ala-Kauhaluoma teki tänä kesänä läpimurtonsa naisten Superpesiksessä. Kuva: Esko Tuovinen
Turengista ponnistava Anna Ala-Kauhaluoma teki tänä kesänä läpimurtonsa naisten Superpesiksessä. Kuva: Esko Tuovinen

Janakkalan Janan kasvateista Anna Ala-Kauhaluoma on solminut jatkosopimuksen tamperelaisen Manse PP:n naisten superpesisjoukkueen kanssa.

– Sopimukseni on mallia 2+1 ja hyvillä mielin olen sopimuksesta. Edellinen kausi meni omalta osaltani hyvin ja Kaupissa on tosi mukava pelata. Sopimus oli aika selviö, kun olen kehittynyt Mansessa tosi paljon ja matkakaan ei ole hirveän pitkä, 17-vuotias janakkalalainen kertoo.

– Käyn koulua Turengissa ja olen nyt toista vuotta lukiossa. Asun vielä Janakkalassa eli reissaan joko autolla tai junalla.

Ala-Kauhaluoma debytoi Superissa kaudella 2018 ja jo tänä vuonna hän pelasi naisten Itä–Länsi-ottelussa, jolloin hänestä tuli kaikkien aikojen nuorimpia arvo-ottelussa pelanneita.

Runkosarjassa hän oli Manse PP:n viidenneksi tehokkain (22/13) ja ensimmäisissä pudotuspeleissään yhdeksän pelin tehot olivat 1+7/3.

Manse PP:n pelinjohtaja vaihtuu ensi kauteen, kun neljä vuotta pelinjohtajana toiminut Jarkko Pokela siirtyy seuran urheilujohtajaksi.

Uudeksi pelinjohtajaksi on pestattu 26-vuotias Markus Wirzenius, joka johti peliä viimeiset kaksi kautta miesten Ykköspesiksessä Pöytyän Urheilijoissa.

– Kiva tietysti saada vähän uutta näkökulmaa ja varmasti tulee erilaisempia treenejä. En kyllä tiedä yhtään, minkälainen uusi pelinjohtajamme on, mutta lähden innolla odottamaan, Ala-Kauhaluoma tuumaa.

Uusina pelaajina Manseen tulevat Sara-Ella Kemppainen Kempeleen Kiristä ja Susanna Alava Lappeenrannan Pesä-Yseistä.

Kauden 2017 mestari ja 2018 SM-hopeajoukkue Manse PP sijoittui kuluneella kaudella neljänneksi. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020