fbpx
Urheilu

Markkaselle vihdoin onnistumisten ilta – 31 pistettä, 9 levypalloa

Lauri Markkanen näyttää saaneen pelivireensä takaisin koripallon NBA:ssa.
Lauri Markkanen näyttää saaneen pelivireensä takaisin koripallon NBA:ssa. Kuva: EPA

Lauri Markkanen heitti korkeimman pistemääränsä sitten NBA-koripallokauden avausottelun, kun Chicago Bulls kiri jännittävien käänteiden jälkeen 110–109-jatkoaikavoittoon Washington Wizardsista. Markkanen keräsi 31 pistettä pelitilanneheittotarkkuudella 12/19, upotti ensimmäisen kerran tällä kaudella yhdessä ottelussa viisi kolmosta ja otti yhdeksän levypalloa.

–  Olen sanonut, että olen sitä mieltä, että parannamme ja kasvamme ryhmänä. Joskus se unohtuu, kun emme voita. Uskon yhä, että kasvamme yhteen perheenä ja hyvänä joukkueena. Pysyimme mukana sellaisena iltana, jona emme olleet kovin hyviä kolmen neljänneksen ajan. Mutta teimme tarpeeksi voittaaksemme, Bullsin päävalmentaja Jim Boylen sanoi NBC Sportsille.

Markkanen on joulukuussa heittänyt keskimäärin 17,9 pistettä ottelua kohti, parantanut marraskuuhun verrattuna heittotarkkuuksiaan kaikilta etäisyyksiltä ja nostanut levypallokeskiarvoaan. Suomalainen on myös siirtynyt aiempaa kauemmas korilta: joulukuussa hänen pelitilanneheitoistaan jo yli puolet on kolmosia.

“Olin valmis”

Wizards johti 93–75 runsaat kahdeksan minuuttia ennen neljännen neljänneksen loppua, mutta Bulls kiri kantaan joukkueen varsinaisen peliajan kymmenen viimeistä pistettä heittäneen Zach LaVinen johdolla. Hänen kolme vapaaheittoaan tasoittivat tilanteeksi 96–96 viisi ja puoli sekuntia ennen loppua. Wizardsin Bradley Bealin hyppyheitto vei Wizardsin johtoon 0,5 sekuntia ennen loppua.

Tämän jälkeen Bulls haki sivurajalta LaVinea korin alta, mutta häntä vartioineelle Isaac Bongalle vihellettiin virhe, vaikka Bonga protestoi Bullsin sentterin Wendell Carter Juniorin työntäneen hänet LaVinen päälle. LaVine upotti molemmat vapaaheitot ja auttoi Bullsin voittoon myös jatkoajalla, kun hän syötti Carterin avopaikkaan korin alle, mistä tämä nosti ottelun viimeiset pisteet yhdeksän sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

–  Zach sanoi minulle, että heidän iso miehensä nousee ylös, eikä kukaan ota sinua. Joten ole valmiina, kun syöttö tulee. Olin valmis, Carter kertasi.

Asiasanat

Menot