Urheilu

Markku Kanerva luottaa tuttuihin nimiin – loukkaantumiset Huuhkajien päänvaivana

Huuhkajat jatkaa karsintaurakkaansa ensi viikolla, kun vastaan tulee kova Bosnia ja Hertsegovina.
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on karsintamiehistönsä valinnut. Kuva: ALBERTO LANCIA
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on karsintamiehistönsä valinnut. Kuva: ALBERTO LANCIA

Päävalmentaja Markku Kanerva ei järjestänyt yllätyksiä nimetessään miehistönsä jalkapallon miesten EM-karsintaotteluihin Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Liechtensteinia vastaan.

Suomen joukkue on täynnä tuttuja maajoukkuekasvoja höystettynä Leo Väisäsen, Benjamin Källmanin ja Lassi Lappalaisen kaltaisilla tuoreemmilla nimillä.

Jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan ensi viikon lauantaina Tampereella ja Liechtensteinin 11.  kesäkuuta Vaduzissa. Ihannetilanteesta Suomi ei otteluihin pääse.

Loukkaantumisten takia ryhmästä puuttuvat Thomas Lam, Fredrik Jensen ja Roman Eremenko.

Sivussa ovat myös pienestä polvivaivasta kärsivä Markus Halsti ja Kasper Hämäläinen, jonka sopimus Legia Varsovan kanssa loppuu. Kanervan mukaan Hämäläinen ei halua ottaa loukkaantumisriskiä.

EM-karsinnat avanneista Italia- ja Armenia-vieraspeleistä loukkaantumisen takia sivussa olleet Jere Uronen, Jukka Raitala ja Simon Skrabb ovat jälleen mukana.

Suomi avasi karsintaurakkansa häviämällä Italialle ja voittamalla Armenian. Bosnia ja Hertsegovinalla on koossa neljä pistettä, jotka ovat tulleet voitolla Armeniasta sekä tasapelillä Kreikkaa vastaan.

Suomea vastaan asettuu kova nippu, vaikka vieraiden ykkösnimistä muun muassa Miralem Pjanic on sivussa. Juventuksen keskikenttäpelaaja Pjanic on pelikiellossa.

Bosnia ja Hertsegovinan tähtinimiin kuuluu AS Roman hyökkääjä Edin Dzeko.

–  Dzeko on vahva, hyvä sijoittumaan, hyvä päällä ja hyvä tekemään maaleja, vaikka hänellä on pikkaisen vaisumpi kausi alla, suomalaispuolustaja Sauli Väisänen sanoo.

Kanervalta riittää Bosnia ja Hertsegovinalle kehuja.

–  Bosnialla on paljon pallollista taitoa. Heillä on tosi liikkuva keskikentän kolmikko, ja laitapakit osallistuvat peliin vahvasti. Vastustajalta löytyy myös fyysistä kokoa, Kanerva listaa.

Osalla Kanervan suojateista seurajoukkuekausi on jo päättynyt, vaikka esimerkiksi Suomen, Ruotsin ja Norjan pääsarjat pyörivät. Väisänen vakuuttaa, että pelaajat ovat täydessä iskussa, vaikka seurajoukkuekausi olisi jo paketissa.

–  Jos ei osaa pitää itseään kunnossa, on väärässä ammatissa, hän napauttaa. STT

Päivän lehti

16.7.2020