fbpx
Urheilu

Markku Kanerva nimesi joukkueensa MM-karsintaotteluihin – KuPS:n Urho Nissilä sai ensimmäisen A-maajoukkuekutsunsa

Tuoreempina kasvoina joukkueessa nähdään Norjan liigan Lilleströmissä pelaava keskikenttämies Kaan Kairinen ja KuPS:n taitava Urho Nissilä, jolle A-maajoukkuekutsu on ensimmäinen.
Tuoreempina kasvoina joukkueessa nähdään Norjan liigan Lilleströmissä pelaava keskikenttämies Kaan Kairinen ja KuPS:n taitava Urho Nissilä (kuvassa), jolle A-maajoukkuekutsu on ensimmäinen. Lehtikuva/Roni Rekomaa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue palaa kesän EM-kisojen jälkeiseltä tauolta tositoimiin syyskuun alussa, kun joukkue kohtaa maaottelussa Walesin ja MM-karsinnoissa Kazakstanin ja Ranskan. Päävalmentaja Markku Kanerva nimesi otteluihin 25 pelaajaa, joista neljä pelaa kotimaan kentillä.

Tuoreempina kasvoina joukkueessa nähdään Norjan liigan Lilleströmissä pelaava keskikenttämies Kaan Kairinen ja KuPS:n taitava Urho Nissilä, jolle A-maajoukkuekutsu on ensimmäinen. FC Lahdesta hollantilaiseen Emmeniin kesällä siirtynyt laitahyökkääjä Jasin Assehnoun sai myös paikan joukkueessa.

–  Kairinen oli nostamassa joukkuettaan pääsarjaan, ja he ovat nyt kärkikahinoissa mukana. Kaveri on antanut vahvoja näyttöjä ja ansaitsee paikan joukkueessa. Nissilä on tehnyt hyvät tehot liigassa, kuusi maalia ja kuusi syöttöä, ja on pelannut myös europeleissä hyvin, Kanerva sanoi lehdistötilaisuudessa.

HJK:sta Kanerva valitsi ryhmään odotetusti maajoukkuekapteeni Tim Sparvin ja puolustaja Daniel O’Shaughnessyn sekä Sparvin tavoin kesällä helsinkiläisjoukkueeseen siirtyneen laitahyökkääjä Santeri Hostikan.

Maajoukkueen vakiokasvoista ryhmästä ovat poissa Pohjois-Amerikan MLS:ssä pelaavat Robin Lod ja Lassi Lappalainen, jotka ovat loukkaantuneina.

Joukkueeseen nimetään vielä myöhemmin yksi maalivahti.

Miesten maajoukkue

Suomi kohtaa Olympiastadionilla Walesin 1. syyskuuta ja Kazakstanin 4. syyskuuta. Ranska-ottelu pelataan kuun 7. päivänä Lyonissa.
Palloliitto tavoittelee kotiotteluihin 5  000–8  000:ta katsojaa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue maaotteluun Walesia vastaan (1.  9.) ja MM-karsintaotteluihin Kazakstania (4.  9.) ja Ranskaa (7.  9.) vastaan:

Maalivahdit: Jesse Joronen Brescia (Italia), Lukas Hradecky Bayer Leverkusen (Saksa).

Puolustajat: Joona Toivio Häcken (Ruotsi), Leo Väisänen Elfsborg (Ruotsi), Paulus Arajuuri Anorthosis Famagusta (Kypros), Daniel O’Shaughnessy HJK, Robert Ivanov Warta Poznan (Puola), Jere Uronen Brest (Ranska), Jukka Raitala Minnesota (USA), Nikolai Alho MTK Budapest (Unkari), Nicholas Hämäläinen LA Galaxy (USA).

Keskikenttäpelaajat ja hyökkääjät: Pyry Soiri Esbjerg (Tanska), Glen Kamara Rangers (Skotlanti), Onni Valakari Pafos (Kypros), Rasmus Schüller Djurgården (Ruotsi), Robert Taylor Brann (Norja), Tim Sparv HJK, Kaan Kairinen Lilleström (Norja), Urho Nissilä KuPS, Jasin Assehnoun Emmen (Hollanti), Santeri Hostikka HJK, Fredrik Jensen Augsburg (Saksa), Joel Pohjanpalo Bayer Leverkusen (Saksa), Marcus Forss Brentford (Englanti), Teemu Pukki Norwich (Englanti).

Päävalmentaja: Markku Kanerva.

Joukkueeseen nimetään kolmas maalivahti myöhemmin. Suomi kohtaa Walesin ja Kazakstanin Helsingin Olympiastadionilla. Ranska-vierasottelu pelataan Lyonissa.

Menot