Urheilu Riihimäki

Markmore hurmasi Riihimäen raveissa

Päivän onnellisin voittaja oli Oona Halme, joka voitti ensimmäisessä lähdössään oppilasohjastajamestarikilpailun.

Riihimäen raveissa nähtiin sunnuntaina upea näytös, kun Hannu Torvisen ohjastama viisivuotias Markmore voitti lämminveristen kovimman lähdön näytöstyyliin. Markmore häikäisi Kymi GP-päivän viisivuotislähdössä, jossa se lähes tuli ohi valtakunnan parhaimpiin kuuluvasta Cameron Evosta, vaikka rahaa Markmorella on vasta 25000 euroa.

Lähdön startti oli kiivas, sillä lähtöön satsasivat Volume Ace, Mass Attack ja Markmore. Mass Attack ei päässyt Volume Acesta ohi, mutta Volume Acen ohjastajalla Anssi Nurmisella ei ollut mitään sitä vastaan, vaikka suursuosikki Markmore tulee johtopaikalle.

Kierroksen väliaika oli ainoastaan 18,5 ja kolmas puolikas ravattiin vain 20,0. Päätöspuolikkaalla ei enää jarruteltu, kun Torvinen päästi Markmoren vauhtiin. Päätöspuolikas oli huikeasti 09,0-vauhtinen. Sitä kovempaa on viimeksi Riihimäellä lopetettu Varennen näytösjuoksussa.

– Voitto oli oikein helppo. Tämä on oikein rento kaveri ja se menee juuri sitä vauhtia mitä kuski haluaa eikä se jää painamaan ohjille. Markmore on oikein kehityskelpoinen ori ja se tulee varmasti nousemaan sarjoissaan, Torvinen vakuutti.

Riihimäellä on vuosittain kisailtu Timo Nurmoksen nimeä kantava oppilasohjastajamestarilähtö, jossa nuoret nousevat ohjastajat taistelevat John Cambellin kypärästä tehdystä kiertopalkinnosta.

Voitto meni todella nousevalle kyvylle, kun Willie’s Ametistillä voiton ohjastanut Oona Halme voitti ohjastajauransa ensimmäisen kilpailun ja taakse jäi monia kokeneita ohjastajia. Halme kiihdytti päättäväisesti johtopaikalle lähtökiihdytyksessä ja siitä Willie’s Ametist kesti voittoon.

– Ihan järjettömän hieno tunne. Pulssi on varmaan vieläkin 300. Latasimme lähtöön ja pääsimme johtoon. Loppukaarteessa en meinannut saada vedettyä palloja pois korvista ja ajattelin, että mitenköhän tässä käy. Sitten ne lähtivät sieltä ja loppu oli tosi helppoa, Halme iloitsi.

Suomenhevosten kovimman lähdön vei nimiinsä Tapio Perttusen ohjastama Packer ajalla 28,9a. Packer siirtyi johtavan rinnalta kärkipaikalle reilu kierros ennen maalia ja siitä ruuna vastasi rehdisti rinnalla taistelleelle Touko Kevättömälle.

– Nyt hevonen oli hyvän oloinen koko päivän. Kolmannelta radalta tuli painetta aikaisin ja kokeilin, pääsisimmekö keulaan asti. Tämä ei tee aina totta ja nytkin se loppusuoralla pyöritteli vain korviaan, mutta vastasi kuitenkin muille loppuun asti, Perttunen kertoi. HäSa