Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Markus Nenonen ja Miro Ruokonen jatkavat HPK:ssa

Janne Sinkkonen nähdään ensi kaudellakin Kerhon U20-joukkueen päävalmentajana
Laitahyökkääjä Markus Nenonen nähdään ensi kaudellakin HPK:n pelipaidassa. Kuva: Pekka Rautiainen
Laitahyökkääjä Markus Nenonen nähdään ensi kaudellakin HPK:n pelipaidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Jääkiekkoliigassa pelaavan HPK:n hyökkääjät Markus Nenonen, 27, ja Miro Ruokonen, 23, ovat solmineet yhden kauden mittaiset jatkosopimukset seuransa kanssa. Nenosen sopimukseen kuuluu optio ulkomaille siirtymisestä.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo molempien laitahyökkääjien olevan tärkeitä runkopelaajia ensi kauden joukkueessa.

– Markus ja Miro ovat molemmat pelaajia, jotka kantavat HPK:n urheilukulttuuria. He vievät meitä ensi kaudelle sekä urheilullisesti että pelillisesti, Toivola näkee.

Nenonen pelaa toista kauttaan Kerhossa. Mestaruuteen huipentuneella viime kaudella hän ylsi 52 runkosarjan ottelussa hyviin tehoihin 16+15. Pudotuspeleissä (18 ottelua) Nenosen saldo oli 4+5.

Nenonen oli Kerhon sankari keväällä, kun hän viimeisteli mestaruuden ratkaisseen jatkoaikamaalin seitsemännessä finaalissa Kärppiä vastaan.

Tällä kaudella Nenonen on pelannut 13 ottelua pistein 3+3.

Ruokonen puki Kerhon paidan ylleen ensimmäisen kerran jo C-juniorina kaudella 2011–2012. Liigamiehistössä hänet on nähty jo viitenä kautena.

Ruokonen pelasi viime kaudella 57 runkosarjan ottelua (4+4), ja pudotuspelejä hänelle kertyi 12 (1+0). Tänä syksynä hän on ollut kokoonpanossa 20 ottelussa (5+0).

Nuorten joukkue etenee tavoitteessaan

Janne Sinkkonen jatkaa puolestaan ensi kauden Nuorten SM-liigassa pelaavan HPK U20 -joukkkueen päävalmentajana. Kerhon pelit liigan alkusarjassa ovat sujuneet tavoitteiden mukaisesti peliä kehittäen, ja joukkueen sarjasijoitus on tällä hetkellä kahdeksas.

– Janne on tehnyt hyvää työtä ja edennyt niiden tavoitteiden mukaan, joita olemme asettaneet ja edellytämme HPK:n U20-joukkueen toiminnalta. Pelaajien ja pelin kehitys on mennyt oikeaan suuntaan ja olemme tyytyväisiä tämänhetkiseen toimintaan, sanoo Toivola.

HPK pelaa seuraavan Liigan ottelunsa perjantaina Ilvestä vastaan Pohjantähti-areenassa kello 18.30. Ottelussa järjestetään Teddy Bear Toss -tempaus, jonka tuottamat nallet lahjoitetaan Joulupuu-keräykseen.

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic