Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Markus Nenosen tylyys palkittiin ruotsalaisia vastaan – “Oli laatukamaa”

Markus Nenosen tylyys palkittiin, HPK voitti HV-71:n Ritariareenassa.
HPK:n Harri Kainulainen karkasi jönköpingiläisten Oscar Sundhilta kansainvälisessä harjoitusottelussa lauantaina.

Viikon kolmannen harjoitusottelunsa pelannut HPK ryhdistäytyi Ilves-tappiosta ja kaatoi HV-71:n lukemin 3–1 (1–0, 1–1, 1–0). Maalintekijäksi hankittu Markus Nenonen nakutti tehot 2+1.

Liigakauteen valmistautuvat HPK kaatoi lauantaina ruotsalaisseura HV-71:n. Päävalmentaja Antti Pennanen myönsi pelin olleen HPK:n paras kokonaisesitys harjoituskauden aikana.

– Vastustaja huomioiden ja voitto siitä, näin voi varmasti sanoa.

Avauserä lupaili HPK:lle hyvää. Kiekon kuskaaminen loisti poissaolollaan. Viisikot pysyivät tiiviinä huolellisilla syötöillä ja pelinavauksilla.

– Heillä riittää henkilökohtaista taitoa ja luisteluvoimaa. Vaatii meiltä paljon ennakointia, reagointia ja pelinopeutta. Oli kiva nähdä, ketkä parhaiten pystyvät siinä vauhdissa.

 

Toisessa erässä Kerho pääsi johtoon Nenosen ensimmäisellä maalilla HPK-paidassa. Osuma syntyi ylivoimalla.

– Sain pelistä kiinni heti alussa. Sieltä tuli palkinto. En ole vielä ehtinyt tuskastua, mietti hymyilevä laitahyökkääjä ottelun jälkeen.

Erässä nähtiin sen jälkeen vahvaa vieraiden painostusta, kun hanakasti kaksinkamppailuja voittaneet ruotsalaiset painoivat terrierin lailla kohti Kerhon maalia. Yksi riistoista johti lopulta tasoitukseen, kun HPK:n puolustajat lipsauttivat Isac Brännströmin läpiajoon.

– Toinen erä oli julma. Kaverin kamppailu- ja luisteluvoimaan emme ihan pystyneet vastaamaan.

Kerho pääsi onneksi uudelleen johtoon Nenosen illan toisella, kun hän iski salamannopealla rannelaukauksella lukemiksi 2–1. Laituri täydensi iltaansa syöttöpisteellä Otto Paajasen 3–1-maaliin kolmannessa erässä.

– Kolmannessa maalissa oli hyvä rytmitys omassa lähtöpelissä, suorahyökkäys siitä, ja jatkoriistosta se maali. Oli laatukamaa, sanoi Pennanen.

Erän loppua kohden HPK sai huolellisuudellaan riittävästi otetta vastustajastaan.

– Vähän kyykkäsimme Ilvestä vastaan. Kävimme asioita sen jälkeen läpi, ja se näkyi tänään selkeästi parempana pelinä. Etenkin kolmannen erän viimeinen 15-minuuttinen oli parasta meiltä.

 

Nenonen kertoi uuden joukkueen edellyttäneen häneltä aiempia enemmän luistelua.

– Saa koko ajan tehdä enemmän hommia etenkin omassa päässä. Se on hyvä juttu, pysyy koko ajan liikkeessä ja paremmin mukana pelissä.

Pennanen analysoi Nenosen onnistumisen olleen muutakin kuin parempaa tuuria.

– Hän sai sen ytimen kuntoon. Kamppailupelaamisen tylyys, kovuus, sieltä kautta se tuli.

Kerhon tuoretta hankintaa pyydettiin esittelemään omat vahvuutensa ja kehitettävät osa-alueensa.

– Vahvuuteni on laukaus ja sitä pyrin paljon käyttämään. Toivottavasti se tulee myös yleisölle tutuksi! Kehitettävää on siinä keskittymisessä, ettei jää pyörimään pelin ulkopuolelle. Että osallistun aktiivisemmin.

HPK kohtaa sarjakauden alun viidessä ottelussaan neljä viime kauden välieräjoukkuetta. Pennanen odottaa “hyvää testiä” innokkaana.

– Tiedämme, että voimme voittaa kaikki, mutta on realismia myös, ettemme kaikista saa pisteitä. Toisten erien pelaamisessa riittää vielä parannettavaa, ja ailahtelevaisuuden kanssa.

Viikon kuluttua HPK kohtaa vielä harjoituskauden päätöspelissä Jukurit. Pennanen kertoo, että otteluun mennään ilman mainittavia kokoonpanoon tai peliin säädettäviä muutoksia. HäSa