Urheilu Hämeenlinna

Markus Nenosesta HPK:n uusi kapteeni – "Esimerkillisyyttä, kerholaisuutta, kokemusta ja näkemystä"

HPK valitsi liigakapteeniston ennen harjoituspeliavausta.
Markus Nenonen johtaa HPK:ta nyt C rinnassaan. Kuva: Tomi Vesaharju
Markus Nenonen johtaa HPK:ta nyt C rinnassaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Markus Nenonen toimii HPK:n liigajoukkueen kapteenina kaudella 2020–21. Hänen lisäkseen kapteenistoon kuuluvat lokakuussa alkavalla kaudella varakapteenit Jere Innala, Jesse Mankinen ja Ville Koistinen.

Nenonen on pelannut HPK:ssa kaksi edellistä kautta. Laitahyökkääjän jatkoaikamaali kevään 2019 seitsemännessä loppuottelussa teki HPK:sta edelleen hallitsevan jääkiekon Suomen mestarin.

27-vuotias Nenonen oli päävalmentaja Matti Tiilikaisen mukaan luontainen valinta kapteeniksi.

– Markus on ottanut hienoja kehitysaskelia HPK:ssa ja osoittanut johtajuutta jo kesän aikana. Haimme kapteenistoon esimerkillisyyttä, kerholaisuutta, kokemusta ja tietynlaista näkemystä ja näitä arvoja löytyy kapteenistosta, Tiilikainen selvitti HPK:n tiedotteessa.

Nenonen kantaa C-kirjainta ensimmäistä kertaa urallaan.

– Olen tosi otettu tästä kunniatehtävästä. Uran varrella olen saanut nähdä hienoja kapteeneita, joista hyvä ottaa mallia myös omaan toimintaan. Meillä on hyvä kapteenisto, löytyy kokemusta ja nuoruutta. Hieno tilanne joukkueessa, että meiltä löytyy monia johtavia pelaajia, Nenonen totesi tiedotteessa.

Varakapteeneista 22-vuotias hyökkääjä Innala on HPK:n oma kasvatti, mutta hyökkääjä Mankinen, 29, ja puolustaja Koistinen, 38, aloittavat ensimmäisen kautensa Kerhossa.

HPK aloittaa kautensa harjoitusotteluiden osalta torstaina Pohjantähti-areenassa SaiPaa vastaan.

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic