Urheilu

Markus Sipronen onnistui Latviassa – Suomen U23-maajoukkueelle kolme voittoa ja turnauksen ykkössija

Steelersin Markus Sipronen kunnostautui 23-vuotiaiden maajoukkueen matkassa Latvian turnauksessa. Kuva: Riku Hasari
Steelersin Markus Sipronen kunnostautui 23-vuotiaiden maajoukkueen matkassa Latvian turnauksessa. Kuva: Riku Hasari

Steelers Hämeenlinnan hyökkääjä Markus Sipronen onnistui hyvin Latviassa neljän maan turnauksessa, johon Suomen alle 23-vuotiaiden salibandymaajoukkue osallistui viikonvaihteessa.

Sipronen ylsi tehopisteille jokaisessa kolmessa ottelussa ja palkittiin turnauksessa Suomen joukkueen arvokkaimpana pelaajana.

– Oli kiva päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä. Nyt vaan kaikki opittu mukaan ja kahden viikon päästä pelaamaan liigan sarjapisteistä. Toivotaan, että pystyn tuomaan omaan joukkueeseen jotain uutta, Steelersin kapteenistoon nimetty Sipronen tuumasi.

Avauspelissä Viron miesten maajoukkue kaatui maalein 14–1 ja Sipronen oli Suomen tehokkain iskettyään hattutempun (3+1).

Toisessa pelissä Sveitsin U23-joukkue taipui Suomelle 9–2 ja päätöspelissä Latvian miesten maajoukkue 4–2.

Siprosen kolmen pelin yhteistehot olivat 4+2 ja hän oli Suomen tehomiehiä yhdessä Kevin Söderlingin (5+2) ja Aaro Helinin kanssa (5+1).

Steelers-hyökkääjä pelasi samassa viisikossa TPS-kaksikko Olli Kinnusen (3+2) ja Eero Jalon (2+2) kanssa takanaan puolustajat Linköping IBK:n Olli Laine (0+3) ja Jyväskylän Happeen Eemil Ukkonen (2+1).

– Viisikkomme paransi koko ajan, pelattiin hyvää puolustuspeliä ja hyökkäyspäässä tuli onnistumisia joka pelissä. Latvia-peli oli kaikkein kovin, joukkue puolusti hyvin ja piti palloa sekä jäädytti ajoittain meidän peliä. Sai vääntää kyllä ihan tosissaan, mikään kaksinkamppailu ei tullut ilmaiseksi, Sipronen korosti.

Suomen maalilla avauspelin torjui Santeri Pohjonen.

– Peli oli vauhdikas ja alku oli totuttelemista. Paljon vetoja ei tullut, mutta hereillä piti olla koko ajan. Pitkästä aikaa oli kivaa kantaa Suomen paitaa ja tavoite on kantaa sitä jatkossakin, Pohjonen kertoi.

Suomen valmennustiimiin kuuluva hämeenlinnalainen Jussi Sihvonen oli tyytyväinen turnauksen antiin.

– Tuloksellisesti hyvä turnaus. U23-joukkueen tarkoitus on valmistaa miesten maajoukkueen kynnyksellä olevia pelaajia kohti seuraavaa askelta. Kansainväliset pelit tuovat hyvää kokemusta. Pelillisesti pääpaino oli Sveitsi-ottelussa, joka klaarattiin tyylillä. Latvia-ottelu oli myös kova peli, vain Viro oli turhan heppoinen, Sihvonen summasi.

– Moni pelaaja on ottanut isoja askelia eteenpäin. Markus Sipronen onnistui hyvin jokaisessa ottelussa. Seuraava virallinen U23-tapahtuma on keväällä miesten kanssa yhteinen maajoukkueleiri ja ensi kesänä on opiskelijoiden MM-kisat. Talvella saattaa olla jokin harjoituspeli viime vuoden tapaan. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020