Urheilu Hattula

Marski Challenge kasvaa koronasta huolimatta – Lepaalla lauantaina yli 200 seikkailijaa

Multisport-vuosi käynnistyy nyt Hattulasta.
Marski Challenge seikkailtiin viime kesänä Ahveniston ympäristössä. Kuva: Tomi Vesaharju
Marski Challenge seikkailtiin viime kesänä Ahveniston ympäristössä. Kuva: Tomi Vesaharju

Historiassaan seitsemäs Marski Challenge -multisport-kilpailu järjestetään lauantaina yli sadan joukkueen voimin. Seikkailu-urheilutapahtumaa järjestävän Multieventin mukaan kesän 2020 Marski Challengessä on näillä näkymin mukana ennätykselliset 216 liikkujaa.

Marski Challenge avaa koronaviruspandemian vesittämän kevään ja alkukesän jälkeen suomalaisen multisport-kauden.

Tapahtuman isän Tatu Pulkkisen Multievent-tiimin lisäksi järjestelyissä ovat mukana Ahveniston Ampumahiihtäjät ja Panssariprikaati. Kilpailu on Sotilasurheiluliiton alainen.

Aiemmin Lopella ja Hämeenlinnassa kilpailtu Marski Challenge käydään tänä vuonna Hattulassa Lepaan ja Parolan maastoissa. Kilpailukeskuksena toimii Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan kampus.

Marski Challenge on suhteellisen rivakkatahtinen multisport-kilpailu, jossa edetään kaksihenkisissä joukkueissa meloen, maastopyörällä ja jalan suunnistaen. Reittivalintoja korostavalla taipaleella on myös tehtävärasteja, jotka voivat olla fyysisiä tai älyllisiä haasteita.

Muutoksena aiempiin Marski Challengeihin paikan lisäksi lähdöt on porrastettu kello 10:een ja 11:een. Reitillä ja lähdössä pyritään näin riittävään väljyyteen.

Helpomman reitin kuntosarjan maaliintuloajaksi järjestäjät arvioivat kärjelle kello 14 ja kilpasarjalle kello 15. Kuntosarjalaisille matkaa kertyy noin 30–40 kilometriä ja kilpasarjalaisille 60–70 kilometriä.

Kuntosarjaan on järjestäjien mukaan mahdollista osallistua ”kaupunkipyörällä”. Muu kalusto, kuten kartat ja melontavälineet kuuluvat osallistumismaksuun. Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet kilpailijoita, eli kilpailu tapahtuu omalla vastuulla.

Kartat jaetaan kilpailijoille kaksi tuntia ennen lähtöä, jonka jälkeen joukkueiden pitää suunnitella reittinsä ja huoltonsa. Tehtävärasteista kerrotaan lisätietoja vasta kilpailua edeltävänä päivänä.

Menot