Urheilu

Martti Haukioja Baltic-cupiin

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti Martti Haukioja on mukana Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa, joka kokoontuu kesäkuun alussa pelileirille 20 pelaajan voimin.

Haukioja teki viime vuonna kolmivuotisen sopimuksen Tampereen Ilveksen kanssa ja debytoi Veikkausliigassa, jossa hän pelasi kolme ottelua.

Tällä kaudella 17-vuotias nuorukainen on pelannut lainasopimuksella Kakkosessa porilaisen FC Jazzin riveissä. Viime syksynä hän oli testileirillä Italiassa Serie B-joukkue Virtus Entellassa.

Valkeakoski isännöi ikäluokan perinteistä Baltic-cupia ja keskiviikon avausottelussa Tehtaankentällä vastaan asettuu kello 18.30 Latvia. Torstaina Suomi kohtaa samaan aikaan Liettuan.

Päätösottelu Viroa vastaan pelataan lauantaina Helsingissä osana Suomi­–Eesti 100+ Challenge-tapahtumaa.

Baltic-cup aloittaa ikäluokan valmistautumisen ensi kesän EM-kotiturnaukseen.

– Nyt on yritetty saadaan mukaan kaikki 99-syntyneet, joista osa on ollut loukkaantuneina ja osa pelannut vanhemman ikäluokan mukana. Tästä eteenpäinkin ryhmä pidetään suhteellisen laajana ja mukaan tulee mahdollisesti myös 2000-syntyneitä. Baltic Cup lähtölaukaus EM-projektille, kommentoi päävalmentaja Kimmo Lipponen. HäSa

Asiasanat

Mainos