Urheilu

Martti Haukiojalla takana kausi Italiassa, tavoitteena EM-kotikisat

AC Chievo Veronan puolustaja Martti Haukioja on palannut Suomeen Italian sarjakauden päätyttyä ja tavoittelee paikkaa Suomen alle 19-vuotiaiden EM-joukkueeseen.

Päävalmentaja Juha Malinen on kutsunut 23 pelaajan torstaina Vaasassa alkavalle neljän päivän juhannusleirille.

– Kilpailu on kovaa, sillä topparin paikalle on valittu viisi pelaajaa. Meistä kolme tai neljä pääsee kisoihin, joten henkilökohtaisesti tämä leiri on äärimmäisen tärkeä, Haukioja korostaa.

Viime kauden päätteeksi Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti siirtyi Tampereen Ilveksestä lainasopimuksella Italiaan ja pelasi Chievon alle 20-vuotiaiden joukkueessa.

– Kausi oli kaiken kaikkiaan hyvä. Ainoa asia, joka jäi harmittamaan, oli tammikuun loukkaantuminen, joka pilasi pitkälti kevätpuoliskon. Huomasin, että kun keskityin pelkästään jalkapalloon, kehitys oli todella nopeaa, 18-vuotias lupaus tuumaa.

– Meillä vaihtui valmentaja viimeiseen kolmeen peliin, koska alkuperäinen valmentaja meni edustusjoukkueeseen, jonka jälkeen itsekin kävin siellä kerran. Myös uudelta valmentajalta löytyi minulle luottoa, sillä olin pari viikkoa sivussa loukkaantumisen takia ja heti muutaman reenin jälkeen olin taas avauksessa.

 

Alunperin sopimus oli huhtikuulle, mutta Chievo halusi jatkaa sopimusta.

– Loppukausi sujui hyvin Italiassa. Rupesin saamaan taas vastuuta maaliskuun lopun Sveitsi-maaotteluiden jälkeen ja onnistuin. Harmiksemme jäätiin kolmen pisteen päähän playoff-paikasta ja kausi loppui nopeammin kuin kukaan olisi halunnut, Haukioja kertoo.

– Toistaiseksi olen Chievon pelaaja 30. kesäkuuta asti, sitten olen taas Ilveksessä virallisesti. Kolme viikkoa sitten palasin Suomeen ja olen reenannut Ilveksen miesten mukana.

EM-kisat pelataan Vaasassa ja Seinäjoella 16.–29. heinäkuuta. Suomi kohtaa alkulohkossa Italian, Norjan ja Portugalin.

Toisessa lohkossa pelaavat Englanti, Ranska, Ukraina sekä Turkki, jonka Suomi kohtaa vielä harjoitusottelussa 5. heinäkuuta Seinäjoella viimeistelyleirin päätteeksi. HäSa

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic