Urheilu Hämeenlinna

Matias Laukkasesta pesäpallon alempien sarjojen tuomarivastaava

Hämeenlinnalainen superpesistuomari liittyy Pesäpalloliiton tuomariorganisaatioon.
Matias Laukkanen on toiminut pelituomarina muun muassa naisten Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä. Kuva: Pekka Rautiainen
Matias Laukkanen on toiminut pelituomarina muun muassa naisten Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalainen Matias Laukkanen on nimitetty Pesäpalloliiton tuomariorganisaatioon. Neljä kautta superpesistuomareihin kuulunut Laukkanen on tästä eteenpäin ensimmäistä kauttaan alempien sarjojen erotuomarivastaava.

24-vuotias Laukkanen nousi jo kaksikymppisenä B-tason tuomariksi viheltämään muun muassa naisten Superpesiksen otteluita. Viime syksynä hänet palkittiin pesäpallon vuoden nuorena johtajana.

Pesäpalloliitto haluaa Laukkasen johdolla terävöittää alempien C- ja D-tasojen tuomaritoimintaa. C-taso on alin valtakunnallinen tuomaritaso, jolla olevat tuomarit voivat toimia peli- tai syöttötuomareina korkeintaan miesten Suomensarjassa.

Laukkasen on Pesäpalloliiton tiedotteen mukaan määrä organisoida C-tason tuomaritarkkailu, koota materiaalia ja luoda tukiverkosto D-tasolle, parantaa tiedonkulkua, laatia ja toteuttaa sääntökoe ja rakentaa hyvän osaamisen kuvaus nuorisotuomareista D-tasolle.

Laukkasen mielestä on tärkeä panostaa toimintaan tuomaripolun alkutaipaleella eli nuorissa.

– Tuomaritoiminnan näkökulmasta nämä ovat hyviä ja tärkeitä asioita, joiden toteuttaminen oikeasti vaatii erillisen henkilön. Alemmilla tasoilla tuomaritehtäviä on eniten ja sieltä nousevat tulevat huipputuomarit. Näissä meidän pitää pesäpallossa onnistua, jotta tuomaripolulle saadaan jatkossakin uusia kasvoja – ja haastajia pyrkimään huipulle asti, Laukkanen linjaa tiedotteessa.

Tuomaripolku ja toiminnan yhtenäisyys on myös tärkeää.

– Viime kaudella sääntöihin tehtiin syöttämiseen liittyviä muutoksia, mikä oli tosi hyvä asia ja auttoi yhtenäistämään syöttötuomareiden toimintaa.

Pesäpallon tuomarijohtajana jatkaa Tapani Hotakainen, nuorisotuomarijohtajana Niina Lämsä, koulutusvastaavana Matti Lähteenmäki ja yläsarjojen nimeäjänä Jari Saaranen.

Superpesiksessä toimii toinen Matias Laukkanen -niminen turkulaistuomari. Laukkanen uskoo palautteen löytävän oikeaan osoitteeseen.

– Varsin hyvin ovat viestit tähän asti löytäneet perille. Ainoastaan ensimmäiset tuomaripalkkiot yläsarjapeleistä tulivat vain minulle, mutta rehellisyyden nimissä asia kyllä heti oikaistiin, Laukkanen kertoi tiedotteessa.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic