Urheilu

Matti Hiukka Padon valmennuspäälliköksi – "Olihan se aikakin palata jalkapalloon"

Hämeenlinnan Härmän miehiä seuran toistaiseksi viimeisellä kaudella jalkapallon Kolmosessa valmentanut Matti Hiukka on löytänyt uuden seuran. Entinen Veikkausliiga-tason huippupelaaja asettuu nyt Janakkalaan, jossa hän alkaa Tervakosken Padon valmennuspäälliköksi heinäkuun alussa.

Hänet houkutteli Patoon seuran miehiä valmentava Janne Lindberg, joka toimi myös valmennuspäällikkönä ennen tätä. Hiukka on seuran ensimmäinen päätoiminen valmennuspäällikkö. Sopimus kestää vuoden.

Miesten joukkueita edelliset kolme vuotta Kanta-Hämeen alasarjaseuroissa valmentanut Hiukka on uudenlaisen haasteen edessä. Kun Härmä-projekti lakkasi tylysti, miehelle jäi kaipuu kentän reunaan.

– Olihan se jo aikakin palata jalkapalloon. Lindbergin Janne otti yhteyttä ja aika nopeasti minulla on tapana järjestää asiat, kun aletaan keskustella. Siitä asti, kun Härmän pillit laitettiin pussiin, olen odottanut jotain tapahtuvan, välillä kärsimättömämmin. Silloin talvella ei ollut enää juuri vapaita päävalmentajapaikkoja, Hiukka taustoittaa.

Tervakosken Pato on toinen Janakkalan jalkapalloseuroista JanPan ohella. Sen edustusjoukkue pelaa Tampereen piirin miesten Nelosta. Junioreita seurassa on noin 300, niin tyttöjä kuin poikia.

Hiukalla ei juuri ole vielä visioita uuteen tehtävään, joka poikkeaa selvästi hänen aiemmasta kokemuksestaan.

– Nyt olen enemmänkin valmentajien valmentaja ja auttaja. Varmaan siihen innostamiseen löytyy erilaisia tapoja. Nyt alkaa toden teolla tutustuminen seuraan. Tulen varmasti vetämään harjoituksia lupaavimmille junioreille.

Olosuhteet Hiukan kaudelle ovat ainakin kunnossa. Tervakoskelle valmistuu kolmen viikon kuluttua 400 000 euroa maksanut tekonurmikenttä, joka pidentää merkittävästi janakkalalaista jalkapallokautta. HäSa

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic