Urheilu

Mestareiden Liiga koettelee Cocksin miehistöä – "asenneongelmainen" pelaaja sai lähteä

Cocks jäi jälleen nuolemaan näppejään Elverumia vastaan.
Oleksander Kyrylenko teki isolla asenteellaan yhden maalin Elverumia vastaan ja jakeli erinomaisia syöttöjä.

Riihimäen Cocks ei lauantaina saanut vieläkään voittotiliään auki käsipallon Mestareiden Liigassa. Norjalainen Elverum oli Vantaalla niukasti läpi ottelun niskanpäällä ja vei sarjapisteet maalein 25–28 (12–15).

Helpolla vierasjoukkue ei villiä voitonjuhlaansa päässyt aloittamaan.

Cocks oli iholla ja jopa hallitsi alkuminuutteja. Pelaajien vähyys ja ennen kaikkea muutaman avainpelaajan puuttuminen näkyi Cocksin pelissä.

Elverum hallitsi kamppailua sen tärkeimmällä hetkellä, juuri ennen loppusummerin soimista.

– Meillä oli vähän heikko startti peliin, mutta myöhemmin kuitenkin tultiin latautuneena. Saimme oman pelin käyntiin ja onnistuimme kääntämään kamppailun voitoksi, Elverumin päävalmentaja Michael Apelgren iloitsi.

Tappio pitää Cocksin sitkeästi D-lohkon häntäpäässä. Silti Apelgren antoi sarjatulokkaalle tunnustusta.

– Cocks on joka tapauksessa näissä tiukoissa otteluissa jo osoittanut, että se kuuluu Mestareiden Liigaan, Apelgren kiitteli.

Cocksin edustusjoukkuetta vaivaa miehistövajaus. Pitkäaikaisista loukkaantuneista Theo Westerlund ja Yury Lukyanchuk ovat edelleen sivussa, lisäksi maajoukkuelaituri RonI Syrjälä on nivusvamman vuoksi toistaiseksi sivussa.

Aivan kamppailun loppuhetkillä koettiin vielä kauhunsekainen hetki, kun vasta olkapäävammastaan toipunut Nico Rönnberg jäi kentän laidalle makaamaan, heittokäden olkapäätään pidellen. Ilmeet vakavoituivat niin katsomossa kuin vaihtopenkillä. Ottelun tauottua Rönnberg vaikutti onneksi jo kohtuullisen tyytyväiseltä olotilaansa.

– Onneksi se oli vain isku heittotilanteessa. Tunnustelin, että ei mitään vakavampaa olisi, Rönnberg totesi.

Cocksin manageri Jari Viita seurasi ottelun loppuhetkiä luonnollisesti harmistuneena. Rönnbergin vamman uusiutuminen olisi ollut joukkueelle jo kohtalokas käänne. Miehistössä on vain 14 kenttäpelaajaa, kun takamies Viktar Zaitau sai jokin aika sitten lähtöpassit.

– Zaitaulla oli asenneongelmia. Hän ei oikein sopeutunut joukkueeseen, Viita paljasti.

– Meillä on omista junioreista 3–4 kehityspelaajaa mukana harjoitusringissä. Heistä kolme on jo käynytkin SM-liigapeleissä ja heitä on myös jatkossa tarkoitus peluuttaa vähemmän merkityksellisissä kamppailuissa, Viita taustoitti.

– Tietenkin haemme koko ajan uusia pelaajia myös ulkomailta. Yksi kaveri itse asiassa kävikin jo try outissa, mutta hän oli sitä mieltä, että Ukrainassa on paremmat oltavat kuin Suomessa. Sellainen tapaus tällä kerralla, Viita ihmetteli. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020