Urheilu

Mestari Classicin tempo yllätti Steelersin – ryhtiliike herätti toiveita isojen haastamisesta

Santeri Pohjonen antoi Teräsmiehille toivoa pisteistä.
Steelersin maalivahdilla Santeri Pohjosella riitti töitä Tampereella.

Steelersin miesten vieraskiertue Salibandyliigassa jatkui tappiollisena tiistaina. Vastuskin oli tosin liigan ehdotonta eliittiä: viime kaudella vain kerran hävinnyt mestari SC Classic. Tamperelaiset pitivät tämänkin kauden saldonsa puhtaana, ottamalla odotetun 6–3 (3–1, 1–1, 2–1) -voiton kolmannessa ottelussaan.

Kotijoukkue vei laukaukset maalia kohti 35–12, ja lukemat pysyivät siedettävinä kiitos Steelers-maalivahti Santeri Pohjosen. Ennen tiistain kierrosta tämä oli tilastollisesti liigan paras maalivahti, mutta tähän tuli hieman takapakkia Classic-löylyissä.

– Tämähän vain kehittää maalivahtia, kun tulee paljon vetoja. Aiempiin peleihin verrattuna nyt oli vauhtia. Jokaisessa tilanteessa piti olla hereillä. Ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin tuli 10 laukausta putkeen, Pohjonen summasi.

Ottelu oli ratketa jo ensimmäisessä erässä, jossa Classic sai kolmen maalin etumatkan aggressiivisella rynnistyksellä. Tamperelaiset ehtivät saada 12 laukausta maalia kohti ennen kuin Steelers sai yhtään. Erän lopussa Aleksi Kulmala kavensi hämeenlinnalaisten ensimmäisellä vedolla, joka suuntautui kohti Lassi Torisevan vartioimaa maalia.

Myös päävalmentaja Petri Kemppainen huomasi, että isäntien otteluun tuoma vauhti oli Steelersille liikaa alussa. Tämän jälkeen vieraat pääsivät peliin mukaan kiitettävästi.

– Ensimmäiset 12 minuuttia ihmettelimme, kun missään pelissä tällä kaudella ei ole nähty tällaista tempoa. Se ei kuulunut suunnitelmiimme, mutta kaksi seuraavaa erää pelimme toimi niin tasapainoisesti kuin pitääkin, mikäli haluamme haastaa päävastustajiamme, Kemppainen sanoi.

Kemppainen antoi tunnustusta pelirohkeudesta, joka löytyi toiseen erään, ja muisti myös maalivahtia.

– Nuoren porukkamme kuuluu uskaltaa pelata isoja vastaan pallolla enemmän. Pohjonen piti lukemat sellaisina, että pystyimme pelaamaan voitosta. Oli meilläkin muutama laatupaikka.

Steelers hallitsi toisen erän alkupuolikasta, ja pistepörssikärki Ville Lastikan ylivoimasivallus toi joukkueen jo maalin päähän. Classicin hattutemppusankari Oskari Heikkilä ratkaisi ottelun kolmannen erän alussa kahdella maalillaan. Lastikan komealla kohotetulla syötöllä alustama Markus Siprosen vastahyökkäyskavennus 6–3:een oli laiha lohtu.

Steelersillä on viikonloppuna edessään kauden suuntaa näyttävä kahden ottelun vierasmatka Ouluun ja Seinäjoelle, missä isäntinä toimivat OLS ja SPV. Jälkimmäisellä ei ole vielä tappiota, mutta ensin mainittu on pisteettä liigan viimeisenä.

– Jos saamme saman peli-intensiteetin vietyä sinne, ja joukkueemme tajuaa, mihin hyvällä pelillä pystymme, taistelemme vahvasti kuudesta pisteestä. Pääsemme nyt pitkän tauon jälkeen kunnolla harjoittelemaan torstaina ja katsomaan nyansseja kuntoon, Kemppainen alusti. HäSa

Päivän lehti

24.1.2020