Urheilu Riihimäki

Mestarien liigaa vihdoin Riihimäellä – Harjoituskaudella ruhjotulla Cocksilla resepti Ruotsin jätin pysäyttämiseen

Cocks avaa kautensa ja uuden kotihallinsa viralliset ottelut Mestarien liigalla keskiviikkona.
Viivapelaaja Davor Basaric palaa sairaslistalta isoon rooliin Cocksissa Mestarien liigan alkaessa keskiviikkona. Viime kaudellakin serbi pelasi riihimäkeläisten kanssa Euroopan kovinta sarjaa muun muassa Wisla Plockia vastaan. Kuva: jari kohonen
Viivapelaaja Davor Basaric palaa sairaslistalta isoon rooliin Cocksissa Mestarien liigan alkaessa keskiviikkona. Viime kaudellakin serbi pelasi riihimäkeläisten kanssa Euroopan kovinta sarjaa muun muassa Wisla Plockia vastaan. Kuva: jari kohonen

Riihimäen Cocks aloittaa keskiviikkona käsipallokauden viralliset ottelunsa. Se kohtaa Mestarien liigan lohkovaiheen avausottelussa uudessa areenassaan ruotsalaisen IK Sävehofin kello 19.

Keskiviikon vastustajaan on Cocksin leirissä luonnollisesti tutustuttu tarkkaan ennakolta. Sävehof on viime kauden Ruotsin mestari ja kutsuu itseään ”maailman suurimmaksi käsipalloseuraksi”.

– Sävehofilla on suhteellisen nuoria ja erittäin lahjakkaita pelaajia. Heidän aktiivinen puolustuksensa aiheuttaa vaikeuksia vastustajille, mutta toivon että meidän ratkaisumme sen osalta toimii, Cockin päävalmentaja Gintaras Savukynas sanoo tiedotteessa.

Valmistautumiskauteen on mahtunut useampia harjoitusotteluita, kuten kotiharjoitusottelut Ruotsin toista suurseuraa IFK Kristianstadia vastaan. Aivan suunnitelmien mukaan kauteen valmistautuminen ei ole Cocksilta sujunut.

– Hiukan ylä- ja alamäkeä on ollut. Meillä oli sovittuna hyviä otteluita erittäin hyviä vastustajia vastaan, mutta pikkukolhujen takia meillä oli vaikeuksia saada täyttä joukkuetta näihin otteluihin kasaan, emmekä sen myötä saaneet ihan niin hyvää valmistautumista kuin olimme toivoneet, Savukynas arvioi.

– Olemme kuitenkin nähneet alusta saakka merkkejä pelin kehittymisestä ja uskon, että meillä on nyt hyvässä iskussa oleva joukkue valmiina aloittamaan kauden, Savukynas kertoo.

Loukkaantumistilanne näyttää kohtuullisen hyvältä tosipelien alkaessa, vaikka maalivahti Aliaksandar Markelau on murtuneen sormen ja laituri Bojan Zupanjac murtuneen leukaluun takia vielä katsomon puolella.

– Onneksi (Davor) Basaric ja (Elis) Memic ovat takaisin rivissä ja koko muukin joukkue oli mukana tiistain harjoituksissa hyvällä ilmeellä.

Cocks pelaa toista kautta peräkkäin käsipallon EHF:n Mestarien liigan lohkovaiheessa. Viime kaudella Mestarien liigan ottelunsa evakossa Vantaalla pelannut joukkue pääsee nyt pelaamaan kansainväliset huippuottelut omalla areenallaan oman kotiyleisön edessä.

– Mestarien liigan aloittaminen täällä uudella areenalla antaa epäilyksettä meille vielä lisäpotkua. Me toivomme ja myös tarvitsemme vahvaa kannustusta. Kaikki osa-alueiden pitää olla valmiina ja fanien pitää valmistautua antamaan meille lisävirtaa, Savukynas alleviivaa.

Päivän lehti

29.1.2020