Urheilu Hämeenlinna

Mestarien liigan puolivälierissä kovia ottelupareja

Hämeen Sanomat arvioi tiistain ja keskiviikon ensimmäisten osaotteluiden joukkueet.
Ajaxin David Neres (vas.) ja Frenkie de Jong ovat juhlineet Hollannin liigassa. Keskiviikkona nähdään, jatkuuko samanlainen meno Mestarien liigassa. Kuva: TOM BODE
Ajaxin David Neres (vas.) ja Frenkie de Jong ovat juhlineet Hollannin liigassa. Keskiviikkona nähdään, jatkuuko samanlainen meno Mestarien liigassa. Kuva: TOM BODE

Liverpool–Porto

Porto ei ole 18 aiemmassa yrityksessään onnistunut voittoa Englannista nappaamaan ja putken päättyminen tiistaina vaatisi hyökkääjä Moussa Maregan, keskikentän Danilon sekä alakerran Felipen yliotetta vastapelureistaan. Marega on maalannut tämän kauden Mestarien liigassa kuudesti, mutta seitsemännen edessä on Anfieldilla Virgil van Dijk.

Danilo ja Héctor Herrera ovat Porton keskikentän pelillinen sielu, mutta Herreran pelikielto avausosassa rikkoo tämän parin. Maregan kuitenkin osuessa ja Danilon kontrolloidessa keskikenttää, Felipen leveille harteille jää voiton viimeistelevä osa: pimentää Mo Salah, Sadio Mane sekä Roberto Firmino. Liverpool on ylivoimainen suosikki tiistain kohtaamisessa ja sitä kautta jatkoon.

Tottenham–Manchester City

Jos tiistai-iltainen ottelu olisi pelattu kaksi viikkoa sitten, City olisi siihen ja koko ottelusarjaan suuri suosikki. Joukkueet matkaisivat Lontoon Wembleylle, jonne yksikään Tottenhamiin sidoksissa oleva henkilö, pelaaja, valmentaja tai kannattaja ei enää evakkoretken loppuvaiheilla halunnut mennä.

Sen sijaan Tottenham pelaa, valmentaa ja kannattaa tänään kotona. Tottenham Hotspur Stadium ja sen 17500 kotikannattajaa vetävä pääty, “Valkoinen seinä”, odottaa illasta uutta alkua kohti tulevaa glooriaa. Spurs tarvitsee täydellisen tuloksen kotipelistä omatakseen mahdollisuuden jatkoon, mutta koskaan se ei tule siihen saamaan parempia ulkopelillisiä lähtökohtia.

Manchester United–Barcelona

Ole Gunnar Solskjaer vietti joukkueensa kanssa normaalia pidemmän kuherruskuukauden, mikä huipentui ikimuistoiseen iltaan Pariisissa. Sitten oli kotiinpaluun ja arjen aika ja kolme tappiota neljään viime peliin tekevät myös vireen puolesta Barcelonasta suuren suosikin tähän klassiseen ottelupariin.

Unitedin mahdollisuuksia kotipelissä lisää kuitenkin Barcelonan heikko vierastilasto Mestarien liigassa, se ei ole voittanut pudotuspeliä vieraskentällä kuudella viime yrittämällä. Vaikka se jäisi voitoitta myös keskiviikkona, ylivertainen pelaajamateriaali ja paluuottelu Camp Noulla varmistaa sille paikan välierissä.

Ajax–Juventus

Ajax lopetti yhden aikakauden Mestarien liigassa kääntämällä uskomattomalla tavalla 2–1-kotitappion 4–1-vierasvoittoon kolminkertaisesta mestarista Real Madridista. Juventus (lue: Cristiano Ronaldo) puolestaan nousi 2–0-vierasahdingosta 3–0-kotivoittoon Atléticosta.

Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Lasse Schöne ja Dusan Tadic pelaavat viimeisiä pelejään yhdessä ennen jälleen yhden Ajax-joukkueellisen myymistä isompiin seuroihin.

Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri joutuu ison päätöksen eteen: tekeekö viime peleissä loistanut teinitähti Moise Kean tilaa loukkaantumisesta kuntoutuneelle Cristiano Ronaldolle vai lähteekö Vanha Rouva molemmat hyökkääjätähdet avauksessaan maalintekokilpailuihin Johan Cruijff -areenalle? HäSa