Urheilu Hämeenlinna

Mestarin mielessä jo maaottelu – Saga Vanninen päätti Kaurialan SM-kisat hölkkävauhdilla

6000 pisteen tavoittelu siirtyi ensi kauteen.
Saga Vannisella oli välillä asiaa valmentajalleen Matti Liimataiselle Kaurialan SM-kisoissa. Kuva: Pertti Koivunen
Saga Vannisella oli välillä asiaa valmentajalleen Matti Liimataiselle Kaurialan SM-kisoissa. Kuva: Pertti Koivunen

Seitsenottelun 17-vuotiaiden suomenmestaruutta sunnuntaina Kaurialan kentällä juhlinut Saga Vanninen hymyili muikeana ennen kisan viimeistä lajia. Lahjakkaalla ottelijalla oli aikaa heilutella seuratovereilleenkin katsomoon 800 metrin starttiviivalla.

Syy rentoon käyttäytymiseen selvisi silmäilemällä tulosluetteloita kuuden lajin jälkeen. Vanninen nimittäin johti kisaa sen verran reilusti, että enää ei ollut syytä repiä.

Vanninen jättäytyi jo lähdöstä häntäpäähän ja hölkkäsi maaliin letkan viimeisenä. Maalissa mestari perusteli iloisena taktiikkaansa.

– Enää ei ollut mahdollisuuksia ennätyspisteisiin, ja jo ensi viikonvaihteessa on Ruotsi-maaottelun kolmiottelu (lajit 200 metriä, kuula ja pituus), jossa yritän vielä korjailla ennätyksiäni, eli nyt ei ollut mitään järkeä juosta täysiä, Vanninen jutteli.

Tampereen Pyrinnön edustaja sai kokoon 5374 pistettä. SM-hopeaa saanut Vannisen seuratoveri Vilma Itälinna ylsi puolestaan 4879 pinnaan. Pyrinnön vahvan ottelijatiimin panosta täydensi kolmanneksi urakoinut Anni Nurminen pistein 4788.

Kalevan kisojen hopeamitalisti Vanninen tavoitteli Hämeenlinnassa 6000 pisteen rajaa. Ennätysjahti lähti kuitenkin hieman väärään suuntaan jo lauantain korkeushypyssä.

– Senkin jälkeen oli kyllä vielä mahdollisuuksia kovaan tulokseen, jos pituus ja keihäs olisivat tänään sujuneet hyvin. Toisaalta kyllä minä jo lauantain jälkeen ajattelin, ettei se (ennätys) täällä tule. En saanut sitä ihan oikeaa fiilistäkään, kun ei ollut kunnon kisaa, Vanninen myönsi.

Vanninen voitti sunnuntaina pituuden ja keihään. Pituutta hän ponnisti 574 ja keihäs lensi 37,64.

Yli kuusi metriä maaottelussa

Vannisen ennätys aikuisten välineillä on Kalevan kisojen hopeatulos 5681 pinnaa. 17-vuotiaiden välineillä hän esitti parastaan viime kesänä Euroopan nuoriso-olympialaisissa Bakussa, missä tilastoihin kirjattiin 5913 (17-vuotiaiden SE-tulos).

Vanninen hyvästeli 17-vuotiaiden sarjan Kaurialassa. Urheilijalla on takanaan huippukausi, mutta vieläkin on tavoiteltavaa.

– Jos saisin pituudessa vielä sen ennätyksen (ennätys kuusi metriä) ensi viikonloppuna, niin sitten voisin olla tyytyväinen, Vanninen nauroi.

N22-sarjan mestariksi Tarmon isännöimissä kisoissa otteli Porvoon Akilleksen Amanda Liljendal. Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö oli paras N19-sarjassa.

M17-sarjan 10-ottelun kultaa sai Hartolan Voiman Eemil Porvari, ja M19- ja M22-sarjoissa tahtipuikkoja heiluttelivat Tampereen Pyrinnön Aleksi Savolainen ja Oulun Pyrinnön Joni Heikkinen.

Tarmolle kaksi hopeaa Turengista

Myös Hämeenlinnan nuoret moniottelijat menestyivät viikonvaihteessa. Turengissa käydyissä 14–15-vuotiaiden SM-kisoissa Tarmon Aino Aalto ylsi T14-sarjan viisiottelussa hopealle. Samanvärisen mitalin sai kaulaansa toinenkin tarmolainen, T15-sarjassa otellut Aino Ojaniemi. HäSa

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic