Urheilu

Mestaruusliigan kärkijoukkue antoi taas kyytiä Lentopallokerholle Hämeenlinnan harjoituksista kaapatun tähtipelaajan johdolla

Enemmän vahvistunut LP Viesti nollasi Hämeenlinnan kauden toisessakin klassikkokohtaamisessa.
Hämeenlinnan Kateryna Kalchenko yritti ohittaa LP Viestin torjujia Anna Czakania ja passari Krystina Jagubovaa.

Mestarien liigaan osallistuvalla Hämeenlinnan Lentopallokerholla on matkaa Suomenkin kärkeen, näytti perjantain ottelu naisten Mestaruusliigassa. Viikko sitten LP Kangasala haki 3–2-voiton Elenia-areenasta, ja tällä kertaa Salohallin emäntä LP Viesti oli liian vahva.

Viesti tylytti monivuotista mestaruustaistelukirittäjäänsä jo toistamiseen tällä kaudella erin 3–0. Nyt pienet pisteet kirjattiin salolaisille 25–22, 25–23, 25–14.

Kerhon nuorta päävalmentajaa Matteo Pentassugliaa toinen peräkkäinen ikävä tappio otti päähän sen verran, että italialainen kieltäytyi haastattelusta tuoreeltaan perjantai-iltana.

Pentassuglia avasi sanaista arkkuaan kuitenkin pureskeltuaan ottelua kaksi tuntia.

– Viestillä on vahva joukkue, kuten meillä. Jos sellaista vastaan pelaa ilman, että itse edes yrittää keksiä ratkaisua, vastustajalle tekee pelin helpoksi. Meillä ei ole kuitenkaan kauan aikaa jäädä miettimään tätä ottelua, Pentassuglia sanoi.

Yhdeksi ratkaisupelaajaksi nousi hämeenlinnalaisittain hieman kiusallisesti viikko sitten LP Viestin vahvuuteen hypännyt Laura Pihlajamäki. Maajoukkuekeskitorjuja harjoitteli koko lokakuun Hämeenlinnassa, mutta teki lopulta sopimuksen (ulkomaanpykälällä) Saloon.

Pihlajamäki ei pahemmin loistanut kahdessa ensimmäisessä erässä lukuun ottamatta kolmea torjuntapistettä. Kolmannessa hän otti roolia kentän parhaana pelaajana ja aloitti Viestin lopullisen karkumatkan syöttövuorollaan, jonka aikana kotijoukkue karkasi 11–5-johtoon. Lopulta Pihlajamäen saldo oli 11/+9.

Kentän pisteykkönen oli Viestin virolaishakkuri Kertu Laak, joka pommitti 14 pistettä (+8). Hänen syötöillään salolaiset repäisivät ratkaisevan 19–10-johdon ensimmäisessä erässä.

Kahden selvemmin Viesti-merkkisen erän väliin mahtui tasainen kakkoserä, joka oli puolin ja toisin tasaista ja hyväluokkaista lentopalloa. Laatuero ratkaisi lopulta ottelun käännekohdaksi muodostuneen pistetaistelun LP Viestin eduksi. Vain kuusi pistettä tehnyt ja teholukemallaan miinukselle jäänyt hakkuri Kayla Principato jäi kulminaatiopisteessä kiinni Pihlajamäen torjuntaan ja latoi eräpallossa hyökkäyksensä pitkäksi.

Hämeenlinnan vastaanottopelikään ei tarjonnut mahdollisuutta pelata voitosta. Libero Julia Porsanger nosti hyvin (täydellisiä 63 prosenttia), mutta vain kahdeksan kertaa, kun Viesti teki käytännössä hakkelusta yleispelaajista Suvi Kokkosesta ja Salohalliin palanneesta Ronja Heikkiniemestä.

Vieraiden ykköshyökkääjä Kokkonen oli poikkeuksellisen suurissa vaikeuksissa, vaikka kokosikin 11 pistettä (+2). Kokkosen mukaan ero syntyi vastustajan hyvyydestä.

– Meillä oli kyllä hyvä fiilis päällä, mutta koska Viesti on tosi hyvä joukkue, emme vain tällä kertaa pystyneet parempaan kuin tuo. Omalle tasolle pääseminen oli tosi vaikeaa, Kokkonen totesi.

– Viestillä oli huikea torjuntapuolustus ja syöttö, joten olimme pulassa vastaanoton kanssa. Olisihan se ollut hienoa voittaa, mutta tällä hetkellä emme siihen pystyneet. Ei päätä pensaaseen kuitenkaan.

Hämeenlinnalaisista parhaiten Porsangerin lisäksi pelasi ukrainalaiskeskipelaaja Kateryna Kalchenko (8/+6), joka olisi vaihtoehto myös hakkuriksi.

Pentassuglia korosti kärsivällisyyttä ja omaa vastuutaan kehitysprosessissa, eikä lähtenyt vielä miettimään hakkurikuvioitaan uusiksi.

– Nyt minun pitää vain saada kaikki pelaajat suoriutumaan tasaisesti tämän vuoristoradan sijaan. Joka ikisen. Minun työni on tehdä kaikista pelaajista myös tehokkaita. En ajattele siirtäväni ketään sivuun, vaan mietin nyt, mikä olisi paras tapa saada kaikki pelaamaan hyvin.

Eniten otteluita pelannut LP Viesti jatkaa liigan kärjessä voitettuaan yhdeksän peliä kymmenestä. Seitsemästi esiintynyt LP Kangasala on puhtaalla pelillä virtuaalitilanteessa niin ikään irti muista.

Näille kahdelle kaikki kauden kolme kohtaamistaan hävinnyt Hämeenlinna jatkaa viidellä voitolla ja 16 pisteellä kolmantena, mutta on uhattuna menettää sijansa, mikäli vielä voitoton Nurmon Jymy ei kaadu sunnuntaina Seinäjoella.

Kokkonen suuntasi jo katseet sunnuntaille.

– Mielestäni meille tärkeämmät pelit ovat nyt edessä eli Nurmo sunnuntaina, sitten WoVo (kotona ensi perjantaina) ja muut, mitä meillä vielä onkaan lähiaikoina. HäSa