Kiekko Urheilu

Metritiski-areenassa kiekkoillaan sittenkin suunnitellusti – Katto uusitaan ajan kanssa kauden jälkeen

Rinkelinmäen kakkosjäähallin tukia vahvistetaan ennen kauden alkua ja ensi vuoden isoa remonttia. Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja vakuuttaa hallin kestävän käyttöä ilman lisärajoituksia.
700 katsojaa vetävä Metritiski-areena on Naisten Liigaa pelaavan HPK-kiekkonaisten kotihalli, joka palvelee manageri Jorma Hassisen mukaan joukkuetta hyvin nykykunnossaankin. Toissa kaudella HPK:n Anniina Kaitala haastoi Ilveksen Tiina Saarimäkeä. Kuva: Tomi Vesaharju
Metritiski-areena on Naisten Liigaa pelaavan HPK-kiekkonaisten kotihalli, joka palvelee manageri Jorma Hassisen mukaan joukkuetta hyvin nykykunnossaankin. Toissa kaudella HPK:n Anniina Kaitala haastoi Ilveksen Tiina Saarimäkeä. Kuva: Tomi Vesaharju

Uhka hämeenlinnalaisen jääkiekkokauden aloittamisesta vajain hallimäärin näyttää väistyvän. Loppukeväästä käyttökieltoon asetettu Metritiski-areena on suurella todennäköisyydellä pelikelpoinen aiempien kausien tapaan syyskuun alussa.

Rinkelinmäen harjoitushallina ennen tunnetun areenan teräsrakenteiden lujuustarkistuksessa havaittiin toukokuussa puutteita, minkä jälkeen Hämeenlinnan Liikuntahallit oy omaehtoisesti sulki hallin ja alkoi kartoittaa korjausratkaisuja.

Heinäkuun lopussa päädyttiin siihen, että tuleva kausi pystytään viemään normaalisti läpi lisäämällä terästukia ja asentamalla rakenteisiin lasermittarit turvallisuuden takaamiseksi.

– Kävimme sitä raporttia vielä läpi pari viikkoa sitten ja aloimme pohtia tätä vaihtoehtoa. Pääsimme onneksi tähän ratkaisuun. Viimeistään kahden viikon päästä alkavat työt, joissa hallin päätypilarien väleihin lisätään tukia, jotka olisi pitänyt asentaa joka tapauksessa, ja taipumavaroitusjärjestelmä, kertoo halliyhtiön toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

 

Metritiski-areena pysyy elokuun loppuun asti pikaremontin ajan poissa urheilukäytöstä, mutta hallin pukuhuoneet ovat parhaillaankin siellä majaansa pitävien joukkueiden käytössä.

Pöyhiän mukaan hallin käyttökielto oli alun perinkin varotoimi. Halliyhtiö kävi tarkat keskustelut pelastuslaitoksen ja rakennusvalvonnan kanssa, joiden seurauksena ainoa rajoitus on, että messuja areenassa ei voida järjestää.

– Mikäli turvajärjestelmä hälyttää talvella lumikuormien takia, tyhjennämme katon mahdollisista kinoksista. Halli on näillä järjestelyillä turvallinen. Katon alastulemisen mahdollisuus on häviävän pieni, mutta jos se alkaa sortua, hallista ehtii joka tapauksessa pois hälytyksen tullessa, Pöyhiä vakuuttaa.

– Pelastusviranomainen totesi vain, että kentällä ei saa olla poistumista hidastavia rakenteita, mutta sellaista messutoimintaa hallissa ei muutenkaan olisi ollut.

 

Ensi vuonna Metritiski-areenan on määrä käydä läpi isompi kattoremontti. Syksyllä alkaa hankkeen suunnittelu, vuoden vaihteessa kilpailutus ja keväällä jääkauden päätyttyä halliyhtiön toiveiden mukaan itse katon uudelleenrakennus.

– Siinäkin mielessä tämä on hyvä ratkaisu, että saamme suunnitteluaikaa syksylle ja pääsemme kilpailuttamaan rauhassa. Urakoitsijan pitäisi olla valmiina aloittamaan hommat heti huhtikuun alussa. Sitten on syksyyn asti aikaa tehdä uusi katto, Pöyhiä selvittää.

Kustannukset ovat toistaiseksi vain spekulatiivisia, mutta Pöyhiä pitää todennäköisenä, että jäähallin katon korjaamiseen lasketaan syksyllä Hämeenlinnan kaupungin budjetissa riittävä määrä lainarahaa. Mitä liikuntapaikkoihin tulee, halli on kaupungille prioriteetti, kuten apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo Hämeen Sanomissa 29. kesäkuuta huomautti.

– En osaa arvioida hintaa, mutta lainarahalla tämä varmaan tehdään. Remontin tekemiseen ei oikein ole vaihtoehtoja. Rakennusvalvonnan kanssa oli puhetta, että näin voidaan mennä yksi kausi, mutta tämä ei voi olla pysyvä ratkaisu, Pöyhiä sanoo.

 

Liikuntahalliyhtiön entinen toimitusjohtaja, Metritiski-areenan nykyisen pääkäyttäjän HPK-kiekkonaisten manageri Jorma Hassinen sanoo, ettei alkuperäinen hallin sulkemisaikataulu olisi juuri käyttäjiä haitannut, koska areenaan on ennenkin tehty jää vasta elokuun lopussa. Hassinen on kuitenkin tyytyväinen hallin syyskauden varmistumisesta.

– Tämä helpottaa jokapäiväistä arkeamme, koska voimme toimia normaalisti omassa areenassamme. Tämä on muutenkin hyvä asia hämeenlinnalaiselle jääkiekolle, että tämä kausi saadaan pelattua näin, ja sen jälkeen saadaan entistä ehompi halli, Hassinen toteaa.

HPK-kiekkonaiset oli keskustellut halliyhtiön kanssa tapahtumiensa siirtämisestä Pohjantähti-areenan (entinen Ritariareena) puolelle, mutta uusi tilanne ei muuta mitään normaalista.

Vuonna 1992 rakennettu ja 2008 peruskorjattu Metritiski-areena on HPK-kiekkonaisten varsinainen kotihalli, ja naisten liigajoukkueella on hallissa omat tilansa. Hallia käyttävät myös muutamat juniorijoukkueet sekä Hämeenlinnan Taitoluistelijat.

Uuden harjoitusjäähallin tarpeeseen Hassinen ei ottanut kantaa, mutta totesi, että HPK-kiekkonaiset ovat mielellään mukana remontin suunnittelussa.

– Ei meillä isompia toiveita ole, mutta ainahan sitä jotain pientä voi toivoa, esimerkiksi uutta tulostaulua ja tilojen uudelleenjärjestelyä. Meillä on vähän ahdasta näissä aputiloissa. HäSa

Mainos