Urheilu

Metsä-Mattila johtaa BMW-sarjassa A-junioreita

BMW Xtreme Rally -sarjan talvikauden päättänyt Porvoon Autopalvelu Hankiralli kulki kahden edellisen osakilpailun tapaan Veli-Matti Havelinin komennossa. A-junioreita talvikauden jälkeen johtava Ahveniston AU:n Juha Metsä-Mattila on yleiskilpailussa kolmantena.

Renkolaispari Juha Metsä-Mattila–Juha Aalto jatkoi BMW-rallisarjassa tasaista menoa, kun ohjelmassa oli sarjan kolmas talviosakilpailu. AAU:n Juha-pari oli Porvoon ympäristön loskaisilla teillä ajetussa Hankirallissa 14 parin BMW-luokassa kuudes ja samalla paras A-juniori.

Laihian UA:n Veli-Matti Havelin voitti talvella kahta vaille kaikki 15 erikoiskoetta. Yhden EK-voiton konkarikuljettaja menetti sarjan avanneessa Rengon JM-Putki -rallissa Metsä-Mattilalle, toisen Porvoossa lappeenrantalaiselle Toni Parkkiselle. Havelin johtaa kuuden kisan sarjaa maksimipistein, sillä hän voitti kaikissa kolmessa talvirallissa myös päätös-EK:n, jonka kolme parasta saavat lisäpisteitä.

Hankirallissa oli seitsemän erikoiskoetta mutta kuitenkin vain 55 erikoiskoekilometriä. Pitkän ajotauon jälkeen ralliin palannut Toni Parkkinen vei Havelinilta yhden EK-pohjan voittamalla EK:n, millä kärkikuljettaja ajoi hiukan ulos. Parkkinen oli lopulta luokan kakkonen 8,9 sekuntia Havelinille jääneenä.

Kuudenneksi sijoittunut Metsä-Mattila oli parhaimmillaan BMW-luokassa neljäntenä, mutta kokeneemmat yleisen luokan kuljettajat käänsivät lopulta tilanteen edukseen. Metsä-Mattila hävisi Havelinille reilun minuutin, mutta viidenteen sijaan eroa kertyi vain 11 sekuntia. A-juniorien kakkonen, vaasalainen Joni Nieminen, hävisi Metsä-Mattilalle 18 sekuntia.

BMW Xtreme Rallyn kolmen kesäosakilpailun sarjan aloittaa Salossa 13.5. ajettava TeijoTalot-ralli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020