Urheilu

Miehistynyt HJS kauden ensimmäiseen kotivoittoon

Markus Joenmäen kaksi upeaa vapaapotkumaalia sekä Johannes Luukkasen onnistunut debyytti HJS-maalilla kruunasivat kauden ensimmäisen kotivoiton Kaurialassa tiistaina. Lähes pakkovoiton edessä otteluun lähtenyt kotijoukkue esitti niin taktisesti kuin pelillisestikin kauden parastaan ja eteni lopulta täysin ansaittuun 4–0 (2–0) -voittoon Käpylän Pallosta.

HJS:n piristyneen ja ennen kaikkea tehokkaamman iltapuhteen taustalta löytyi kaksi selkeää syytä. Päävalmentaja Lauri Hakanen lähti otteluun uhraamalla kentältä liikettä saavuttaakseen enemmän fyysisyyttä.

Aleksi Latvanen sekä Santeri Stenius korvasivat hyökkäyksessä Juuso Huhtapellon ja Eetu Tapanaisen ja yhtäkkiä valkopaidat alkoivat voittaa pelin tärkeillä hetkillä riittävästi kaksinkamppailuja. Illan voittomaaliksi jäänyt ensimmäinen, sekä KäPan selkärangan lopullisesti murtanut kolmas maali olivat suoria seurauksia fyysisestä ylivoimasta, jonka kärkipari kentälle toi. 

 

Toinen lopputulokseen oleellisesti vaikuttanut tekijä oli tasapaino hämeenlinnalaisten kenttäkoostumuksessa. HJS hyökkäsi pallollisena muodossa 4–2–4, jonka leveys oli vastustajalle erittäin vaikea puolustaa. Hetkellisesti hyökkäyslinjassa oli jopa viisi pelaajaa, kun toinen laitapuolustaja toi leveyden keskikentän kavennettua sisään.

Rohkea hyökkääminen ei kuitenkaan suonut vastustajalle vastahyökkäysmahdollisuuksia, kun keskikentän pohjapelaajat pitivät paikkansa riittävän alhaalla ja pallottomana HJS muotoutui kahteen alimpaan neljän pelaajan linjaan. Tällainen pelaaminen ei ole mahdollista ilman riittävää nöyryyttä ja sitoutumista joukkueen eteen pelaamiseen. 

– Puhuimme ennen juhannustauolle lähtemistä jokaisen pelaajan tarpeellisuudesta pelata ja sitoutua työntekoon joukkueen puolesta. Tänään jokainen voi tulostaululta lukea mitä seurauksia sillä oli. Halusimme molemmille rangaistusalueille laadukasta pelaamista ja varsinkin hyökkäyspäähän tilauksessa oli ratkaisuihin kykeneviä pelaajia, jälleen joukkueensa keskikentällä täydet minuutit raatanut päävalmentaja Lauri Hakanen jutteli voitosta helpottuneena.

– Ilveksestä lainalla ollut maalivahti Johannes Luukkanen ei aristellut uuden linjan takana ja miehen avauspelaamisen taso yllätti meidätkin pari kertaa. Nopeammalla reagoinnilla olisimme päässeet vielä useammin vastustajan linjan taakse,

 

Jalkapalloseurasta on tiistain esityksen jälkeen vaikea nimetä muita kuin onnistujia. Stenius ja Latvanen jaksoivat molemmat 75 minuuttia ja Lauri Kesti täydensi hyökkäystrion omalla liikkeellään mainiosti.

Markus Joenmäki pommitti kaksi kertaa vasemmalla jalallaan kuolleen pallon verkkoon ja johti mallikkaasti joukkueen pelinrakentelua usein sen alimpana ja ensimmäisenä osana. U19 maajoukkuemaalivahti Luukkanen oli puolustuksen viimeinen lukko runsaan 500 katsojan edessä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic