Urheilu

Mikä ihmeen SunSäbä? – Salibandyn ulkopelikiertue huipentuu Janakkalassa

SSBL:n kiertueen päätöstapahtuma tuo salibandyn ulkoilmaan ja esittelee lähiliikuntamahdollisuuksia.

Janakkalalainen salibandyn erikoisseura SC Urbans isännöi keskiviikkona ja perjantaina Suomen Salibandyliiton SunSäbä-kiertuetta, joka alkoi toukokuun puolivälissä Vantaalta ja on kiertänyt viidellätoista paikkakunnalla ennen Janakkalaa.

Keskiviikon tapahtumapäivä oli Turengissa, ja perjantaina koko kiertueen päättävä tapahtuma järjestetään Tervakoskella.

SunSäbä on ulkona Multisport-alustalla pelattava salibandyn muoto. Se eroaa katusählystä, jota pelataan asfaltilla pieneen maaliin ilman maalivahtia kolmella kenttäpelaajalla.

SunSäbässä maalivahdit ovat mukana ja maaleina ovat normaalit salibandymaalit. Kenttäpelaajia on kentän koosta riippuen kolmesta viiteen. Multisport-alustalla pallon käsittelyn ja hallinnan kerrotaan olevan samanlaista kuin halleissa.

Turengissa pelipäivän aloittivat 1.–4. luokkien oppilaat ja vauhtia riitti. Iltapäivällä ohjelmassa oli kunnan tykysähly ja vapaata pelaamista. Illan huipensi SC Urbansin ja Steelers Hämeenlinnan D-poikien ulkoilmaottelu.

– Hienoa, että saatiin nämä tapahtumat meille tänne Janakkalaan. Olemme muutenkin hyvin aktiivisia lasten tapahtumien, koulu- ja päiväkotituntien sekä liikuntakerhojen järjestämisessä, joten tällaiset tapahtumat sopivat toimintaamme täydellisesti, iloitsee SC Urbansin kehitys- ja nuorisopäällikkö Jokke Jokinen.

– Tapahtumissa alakoululaiset pääsevät testaamaan salibandyn ulkoalustaa sekä oheispisteitä kuten laukaisututkaa, yksi vastaan yksi häkkiä ja kuljetusrataa. Väkeä on hyvin liikkumassa. Yhteensä tapahtumissa vierailee noin 500 alakoululaista.

Hankkeen avulla SSBL on halunnut palauttaa palloilun ulkoilmaan ja samalla parantaa kuntien lähiliikuntamahdollisuuksia ympäri Suomea korostaen, että Multisport-alusta sopii monen lajin harjoittamiseen. Se on helposti koottava ja siirrettävä sekä huollettava eli alusta soveltuu mainiosti lähiliikuntapaikaksi.

SunSäbä pilotoitiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018 ja vastuu tapahtuman järjestämisestä on ollut paikallisilla salibandyseuroilla. Liiton puolelta kalustona on ulkoalusta (15 m x 30 m), maalit ja varusteita sekä muuta tarvittavaa rekvisiittaa.

Joulukuussa 2020 salibandyn MM-kisat järjestetään Helsingissä ja SSBL on lanseerannut SunSäbän osaksi virallista MM-kisamatkaa.

Perjantain päätöstapahtuma on Tervakosken koulun pihassa ja järjestäjillä lasten liikuntapäivän urakka alkaa kentän kasauksella, jonka jälkeen kello 9.30 alkaen vauhtiin pääsevät ensin 1.–4.-luokkalaiset ja sitten 5.–6.-luokkalaiset ennen iltapäivän freepelaamisen aikaa kello 13–14. HäSa

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic