fbpx
Kiekko Kolumnit Urheilu

Petteri Sihvonen: Mikä peli HPK:lta!

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Kärpät tuli todella vahvasti Rinkelinmäellä sarjan parin edellisen voiton siivittämänä. Oululaiset olivat ensimmäistä kertaa tänä keväänä se oma itsensä tasollisesti, mitä joukkue esitti runkosarjassa. Sitä suuremmin on kiitettävä HPK:ta siitä, että joukkue selvisi kovalla taistelulla ja toisteisella puolustamisella Emil Larmi viimeisenä lukkona niin, että peli oli Teemu Turusen ja Valtteri Puustisen ylivoimahyökkäyksellä kahden erän jälkeen 1–0 kotijoukkueelle.

Kolmannessa erässä HPK puolusti johtoaan esimerkillisesti. Kärpät vyöryi ja vyöryi, se oli kauden 76. pelissään siirtynyt pelaamaan täysimittaista Meidän peliä. Kerho ei saanut enää poikki Kärppien hyökkäysalueen hyökkäyspelejä nopeasti, ehkä se oli taktiikkaakin, yhtä kaikki, HPK puolusti puolustusalueensa keskustaa viimeiseen mieheen.

On sensaatiomaista, että HPK onnistui venyttämään finaalisarjan seitsemänteen peliin ylivertaista ennakkosuosikkia Kärppiä vastaan. Kärpät saa ratkaisevan pelin kotiluolaansa, mutta jos HPK:lla on hiemankin tuuria matkassa, voi se voittaa mestaruuden.

 

Menot