Urheilu

Mikko Kuukka laukoi JYPin jatkoajan voittomaalin

Tiukkaa oli taas JYPin ja HPK:n puolivälieräsarjassa. Viides ottelu huipentui samalla tavalla kuin kaksi edellistäkin Jyväskylän ottelua – jatkoaika tarvittiin.

Sankarin viitan sovitti itselleen JYPin puolustaja Mikko Kuukka, joka laukoi joukkueensa 3–2 (0–0, 1–0, 1–2, 1–0) -voittomaalin ajassa 74.05.

Kovin tavanomaista ei maalinteko ole Kuukalle ollut. Hän teki jääkiekkoliigassa maalin edellisen kerran kaudella 2013–14.

HPK:n ja JYPin välieräsarja jatkuu perjantaina Hämeenlinnan Ritariareenassa. Silloin välieräpaikka on ensimmäisen kerran katkolla – hämeenlinnalaisittain harmittavasti JYPille. Jos Kerho voittaa perjantain kotiottelunsa, välieriin tästä otteluparista menevä joukkue on selvillä lauantaina Jyväskylässä pelattavan puolivälierän jälkeen.

Keskiviikon ottelu heräsi ilmiliekkeihin vasta kolmannessa erässä, kun Eero Somervuori toi HPK:n tasoihin ylivoimalla ajassa 48.28. Joonas Lehtivuori ja Sakari Manninen alustivat Somervuoren ylivoimamaalin.

Sen jälkeen tilanteita nähtiin kummassakin päässä. Muun muassa JYPin Michel Miklikin kova veto osui tolppaan.

HPK tarrasi voittoon, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 2.17. Teemu Turunen voitti päätykamppailun, kiekon otti Somervuori, joka löysi hyvällä syötöllään tekopaikkaan nousseen Henrik Forsbergin, eikä tämä erehtynyt.

JYP ei kuitenkaan hellittänyt. Se nousi vielä tasoihin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 1.07 ja maalivahti Juho Olkinuora oli ehtinyt jo vaihtopenkille.

Sankarin viittaa otti myös JYPin ensimmäisenkin maalin tehnyt Antti Suomela. Juha-Pekka Hytönen ja Jani Tuppurainen alustivat tasoituksen.

– Otimme liikaa jäähyjä ja päästimme vastustajan tasoihin ja ohikin. Onneksi saimme tehtyä vielä tasoituksen. Jatkoajalla kestimme alivoiman ja sitten tuli todellinen maalintekijän maali, Suomela hersytteli pelin jälkeen.

JYP aloitti ottelun hyvin, mutta ensimmäisen erän toinen puolisko oli HPK:n.

Avauserän puhuttavin tilanne oli Juho Keräsen 2+2 minuutin rangaistus. Keränen taklasi puhtaasti JYPin Joonas Nättistä, jonka kasvoihin tuli haava kypärästä. Keränen sai jäähyn korkeasta mailasta ja se oli selvä tuomarivirhe.

Toinen erä oli HPK:n vaisuin ja JYP hallitsi peliä. Kerhon maalivahti Emil Larmi torjui kuitenkin jälleen loistavasti.

Tässä erässä nähtiin myös HPK:n ensimmäinen valmentajan haasto. Suomelan maalia tutkittiin todella pitkään ja hartaasti, mutta olihan se koko lailla selvä maali. JYPin erinomaisesti liikkuva puolustaja Sami Niku alusti jyväskyläläisten ensimmäisen osuman.

Jatkoajalla HPK sai ensimmäisen tilaisuuden. JYPin ex-kerholaisen Juuso Vainion maila osui Teemu Turusen kasvoihin – siitä 2+2 minuutin rangaistus. HPK ei kuitenkaan saanut ratkaistua ottelua ylivoimansa aikana.

Maalivahdit loistivat myös keskiviikkona. HPK:n Emil Larmi piti joukkuettaan pystyssä huikeilla torjunnoillaan. Hän oli varsinaisella peliajalla kiekon tiellä 32 kertaa.

Myös JYPin maalia vartioinut Juho Olkinuora oli erinomainen. Hän torjui varsinaisella peliajalla 28 laukausta.

 

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020