Urheilu Hämeenlinna

Mikko Rantanen ylivoimainen speedgolfin SM-kisoissa: "Tänään oli erikoinen päivä"

Hallitseva juoksugolfin maailmanmestari pelasi Linna Golfissa kaksi kierrosta alle kentän ihannetuloksen ja alle kahden tunnin.
Miesten mestari Mikko Rantanen, naisten mestari Milla Hallanoro ja senioreiden voittaja Timo Eskeli pääsivät poseeraamaan pokaalin kanssa.
Miesten mestari Mikko Rantanen, naisten mestari Milla Hallanoro ja senioreiden voittaja Timo Eskeli pääsivät poseeraamaan pokaalin kanssa.

Speedgolfin eli juoksugolfin maailmanmestaruuden vuonna 2018 voittanut Mikko Rantanen teki hurjaa tulosta lajin SM-kilpailuissa Linna Golfissa maanantaina ja tiistaina.

Maanantain iltakierroksella Rantanen käytti kierrokseensa aikaa 55 minuuttia ja 43 sekuntia. Lyöntejä kertyi 72 (par) eli Speedgolfin tulos oli 127,43 pistettä.

Tiistain aamukierrokselle palautumiseen jäi aikaa alle kymmenen tuntia, mutta Rantasen vauhti vain kiihtyi. Pickala Golf Clubin pelimies alitti kentän ihannetuloksen 71 (-1) lyönnillä ja juoksuun meni aikaa 55 minuuttia ja 51 sekuntia. Voittotulokseksi muodostui 254,34 pistettä. Erikoista Rantasen tiistain kierroksessa oli se, että seitsemän reiän jälkeen hän oli kolme yli parin. Seuraavat viisi reikää maailmanmestari pelasi neljä alle parin 16 minuutin aikana. 

– Tänään oli erikoinen päivä. Ainoastaan kerran aiemmin olen speedgolfissa pystynyt pelaamaan kilpailussa alle kentän ihannetuloksen. Se tapahtui MM-kisoissa USA:ssa toissa vuonna, joten hyviin paikkoihin nämä kierrokset ovat osuneet, Rantanen iloitsi.

Suorituksen arvoa nostaa myös se, että Linna Golfin kenttä oli viikonlopun runsaiden sateiden jäljiltä vielä märkä. Syksyn MM-kilpailut Japanissa on siirretty ensi vuoteen, joten SM-kilpailu oli miehen kauden päätapahtuma.  

– Tuntuu hienolta kolmen vuoden tauon jälkeen voittaa jälleen suomenmestaruus, sanoi kilpailun kuudella mailalla pelannut Rantanen.   

Kilpailun nopeimman kierroksen teki toiseksi tullut Henrik Honkalehto (273,37), joka käytti avauskierrokseensa ainoastaan reilut 52 minuuttia. Kolmas oli Jari Pitkälä (281,25).

Yhtenä kierroksena pelatun naisten sarjan voitti Milla Hallanoro (147,13) ja senioreiden mestari oli Timo Eskeli (152,19). HÄSA

Päivän lehti

4.8.2020