fbpx
Urheilu

Mila Nevalaisen EM-pääsiäisellä hopeareunus – Henkilökohtaiset kaadot riittivät all events -mitaliin

Hämeenlinnalaislupaus ei päässyt jatkoon henkilökohtaisissa otteluissa, mutta saavutti yhdistelmähopeaa.
Mila Nevalainen on harjoittanut heittokättään Hämeenlinnan keilahallissa. Kuva: Riku Hasari
Mila Nevalainen on harjoittanut heittokättään Hämeenlinnan keilahallissa. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnalaiskeilaaja Mila Nevalainen ylsi mitaleille vielä pääsiäisviikonloppunakin alle 19-vuotiaiden euroopanmestaruuskilpailujen huipentuessa. Parikultaa ja joukkuepronssia saavuttanut Nevalainen voitti hopeaa pari-, joukkue- ja yksilökilpailujen tulokset yhdistävässä all events -kisassa.

Itse varsinaisessa henkilökohtaisessa kilpailussa 14-vuotias Nevalainen heitti kuudenneksi kuuden sarjan yhteistuloksella 1 225 pistettä. Eroa viimeiseen välieräpaikkaan jäi 21 pistettä ja peruskilpailunkin voittaneeseen venäläismestari Viktorija Kairskajaan 35 pistettä.

Yhdistelmäkilpailun voitti ylivoimaisesti Ruotsin Hanna Engberg pistein 3 759. Nevalaisen kolmen pelimuodon yhteispistesaalis oli 3 615. Henkilökohtaisessa kisassa juuri Nevalaisen edelle heittänyt Ruotsin Nora Johansson jäi all events -tuloksissa Juvel Teamin juniorista vain viiden pisteen päähän pronssille. Turkulainen Peppi Konsteri oli neljäs.

 

All events -tulosten perusteella jaettiin 24 paikkaa sunnuntain päätöslajiin, niin sanottuun masters-pudotuskisaan. Nevalainen pääsi suoraan neljännesvälieriin, mutta putosi Norjan Andrea Kvernhuslkkenille sarjavoitoin 1–2.

Kvernhuslkken puolestaan hävisi puolivälierissä myös arvokkaimman pelimuodon voittaneelle Engbergille 0–2. Myös Konsterin EM-kisat päättyivät mastersin neljännesvälierätappioon.

Yhden jokaista mitaliväriä voittanut Nevalainen oli paitsi Suomen joukkueen nuorin, myös menestynein keilaaja Itävallan pääkaupungissa Wienissä järjestetyissä kisoissa.

Vain kaksi suomalaistyttöä on saavuttanut EM-mitalin all eventsissä 2000-luvulla ennen Nevalaista, mutta kukaan ei alle 15-vuotiaana.

– En ihan täysin vieläkään ymmärrä mitä on tullut saavutettua. Mutta tuntuuhan tämä tosi hyvältä. Ennen kisoja mietin, että mitali olisi hyvä. Ja niitä tulikin kolme, Nevalainen totesi.

Hänen lisäkseen suomalaisista kunnostautui Pyry Puharinen. Vantaalainen keilasi Suomelle kisojen toisen mestaruuden sunnuntaina poikien mastersissa saatuaan all eventsistä sijoituksen 14.

Nevalaisen kisakaudella on vielä jäljellä Suomen juniorikiertueen finaali sekä nuorten ja naisten SM-kisat.

Menot