Urheilu

Military Crosstraining saa sotilaat huhkimaan Kantolassa

Hämeenlinnan varuskunnan urheilijat ja Panssariprikaati isännöivät Military Crosstraining -kisoja lauantaina Hämeenlinnassa. CrossFit Hämeenlinnan salilla Kantolassa järjestettävät kisat ovat Sotilasurheiluliiton mestaruuskisat, johon on karsittu kilpailijoita eri puolilta Suomea.

– Luvassa on aika kovatasoiset kisat, sillä jo karsinnoissa tehtiin hyviä tuloksia. Miesten Elite-sarjaan kelpuutettiin karsintojen 24 parasta urheilijaa ja sijoille 25–32 yltäneet kilpailevat kuntosarjassa. Kisoissa on myös naisten sarja, jossa on mukana kahdeksan kilpailijaa, kertoo kilpailunjohtaja Pasi Suvisola.

Military Crosstraining -kisassa on neljä lajia, jotka ovat tuttuja varsinkin crossfitin harrastajille. Osa lauantain kisan osallistujista on myös lajin kansallisia huippuja.

– Miesten sarjojen karsinnan paras oli Luonetjärven varuskunnan urheilijoiden kapteeni Timo Kuitunen, joka viiden lajin karsinnoissa ylsi todella koviin suorituksiin. Hämeenlinnan varuskunnan urheilijoita edustava luutnantti Joni-Santeri Mäkinen lukeutuu myös kisan suosikkeihin, sillä hän oli karsinnan kakkonen.

– Yksi varusmieskin on saatu mukaan. Hän on Porkkalan varuskunnan urheilijoiden alikersantti Aleksi Tiusanen, joka selvisi kisaan karsinnan kuudentenatoista. Naisten karsinnan parhaan tuloksen teki puolestaan Tampereen varuskunnan urheilijoiden Liina Vartia, Suvisola muistelee.

Military Crosstraining -kisassa oli viisi karsintalajia. Kilpailijoilla oli kaksi viikkoa aikaa tehdä tuloksia omilla saleillaan.

– Tulokset kirjattiin tuloskorttiin, jonka vahvisti allekirjoituksellaan ulkopuolinen valvoja. Kaikki sujuu siis sotilaallisella tarkkuudella, Suvisola nauraa.

Crossfit on nykyisin suosittu kuntoiluharrastus, joka sopii mainiosti myös sotilaille. Panssariprikaatin liikuntakasvatusaliupseerina työskentelevän Suvisolan mielestä laji yhdistelee voimailu- ja kuntoilulajeja innostavalla tavalla.

– Lajihan on kuin tehty meille. Lauantain kisoissakin testataan kilpailijoiden fyysistä kestävyyttä, liikkuvuutta ja voimaa. Oman kehon hallinta on tärkeää, mutta joissakin lajeissa testataan myös voimaa ja kestävyyttä esimerkiksi levytangoilla, Suvisola sanoo.

Military Crosstraining -kisa käynnistyy CrossFit Hämeenlinnan salilla lauantaina kello 9.

– Kello kuuteentoista mennessä mestarit pitäisi olla selvillä. Yleisökin on tervetullut seuraamaan kisojamme, kilpailunjohtaja Suvisola muistuttaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic