Urheilu

MM-pelaaja Katariina Kosolan lisäksi Saana Tuomala lähtee HJS:stä Helsingin uuteen akatemiaan kehittymään

Katariina Kosolan ja Saana Tuomalan tavoitteena kehittyä pelaajana hyvissä olosuhteissa.
Katariina Kosola paukutti kesällä maaleja Härmälle naisten Kakkosessa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Katariina Kosola ja Saana Tuomala ovat allekirjoittaneet pelaajasopimukset Helsinki Football Academy Märskyn kanssa.

Mukaan valitut seitsemäntoista pelaajaa ovat Mäkelänrinteen urheilulukion oppilaita ja ensi kaudella tyttöjoukkue osallistuu pääkaupunkiseudulla C15-poikien aluesarjaan. Sarjataso on määritelty harjoitusotteluiden perusteella. Pelaajat ovat HFA:ssa lainalla omista seuroistaan.

Hämeen Sanomat kertoi ensimmäistä kertaa Kosolan edustavan ensi kaudella HFA:ta kuukausi sitten.

Kosola ja Tuomala pelasivat viime kaudella naisten Kakkosta Hämeenlinnan Härmän joukkueessa ja kaksikko sai myös SM-pronssia Tampereen llveksen B-tyttöjen riveissä. Kosola kuului lisäksi Suomen U17-maajoukkueeseen, jonka kausi huipentui Uruguayn MM-kisoissa.

– Sopimus kattaa tämän kauden ja hyvillä mielin lähdin uuteen seuraan. Ympärillä on asiantuntijoita ja ammattilaisia auttamassa sekä pelaajia, jotka ovat motivoituneita kehittymään, Kosola kertoo.

– Hyvällä fiiliksellä uuteen joukkueeseen, täällä on asiantuntevat valmentajat ja muut tukitoimet. Syksyn aikana treeneihin on tullut mukaan paljon fysiikkaharjoittelua ja treenejä on suunniteltu yksilöllisesti. Tavoitteena on kehittyä pelaajana, Tuomala korostaa.

Mäkelänrinteen urheilulukio toteuttaa tyttöfutiksen HFA-valmennusohjelmaa yhteistyössä Suomen Palloliiton, Suomen Olympiakomitean ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea) kanssa. Akatemian tyttöjen jalkapallo-ohjelma perustettiin viime vuonna.

– HFA tarjoaa urheilijan arkea tukevan päivä- ja viikkorytmin koulunkäynnin ja harjoittelun yhdistämiseksi. Asiantuntijapalvelut ovat jatkuvasti saatavilla, mikä luo suomalaisittain pelaajalle poikkeukselliset mahdollisuudet tavoitella kansainvälistä peliuraa, korostaa päävalmentaja Pekko Söderström.

– Toimintaan mukaan valitut pelaajat ovat pääosin pienistä seuroista, joilla ei ole esimerkiksi omaa naisten liigajoukkuetta ja pelaajan ura on vaiheessa, jossa uutta suuntaa ja haasteita on kehittymisen varmistamiseksi löydettävä.

Mäkelänrinteen lukio tekee yhteistyötä saksalaisen Potsdam Sportschulen kanssa ja joulun alla HFA vierailee Tukholmassa Ruotsin liiton valmennuskeskuksessa Hammarbyn vieraana.

Suomeen on suunnitteilla lähivuosina vastaavaa toimintaa ainakin Tampereen seudun urheiluakatemian ja Palloliiton Pohjoisen valmennuskeskuksen yhteyteen. Tavoitteena on luoda vahvoja alueellisia tukikeskuksia. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020