fbpx
Urheilu

MM-snookerin avauskierroksella jättiyllätys – amatööri pudotti lajin legendan

Arkistokuva / Terho Aalto
Arkistokuva / Terho Aalto

Snooker-suuruus Ronnie O’Sullivan koki sokkihoitoa, kun Sheffieldin snooker-pyhätössä Crucible-teatterissa nähtiin lajin MM-historian kenties suurin yllätys kautta aikain.

O’Sullivanin turnaus päättyi hetimiten avauskierroksella, kun amatööri James Cahill päihitti 43-vuotiaan lajilegendan 10–8.

 

Ammattilaiskiertueelta kaksi vuotta sitten amatööristatukselle tipahtanut Cahill on ensimmäinen amatööripelaaja, joka ottaa osaa nykymuotoiseen MM-turnaukseen. Vastassa tiistaina oli maailmanlistan ykkönen ja viisinkertainen maailmanmestari, mutta 23-vuotias Cahill ei hermoillut lainkaan.

Arkistokuva / Terho Aalto
Arkistokuva / Terho Aalto

– Pääsin 6–5-johtoon painetilanteesta, ja sen jälkeen minusta tuntui, että paineet ovat hänellä. Hän ei halunnut hävitä minulle, voitostaan hämmentynyt Cahill kertoi BBC:n mukaan.

– Olen aina uskonut itseeni ja siihen, että voin voittaa hyvänä päivänä kenet tahansa. Nyt haluan näyttää, mihin vielä pystyn.

 

Vuosien 2001, 2004, 2008, 2012 ja 2013 maailmanmestari O’Sullivan jäi MM-avauskierrokselle ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Puolivälieriä pidemmälle hän ylsi viimeksi viisi vuotta sitten. Hän kertoi BBC:lle, että “raajat tuntuivat raskailta” eikä “energiaa ollut lainkaan”.

– Tunsin oloni karmeaksi. Oli vaikeuksia pysyä hereillä, O’Sullivan valitti.

– Olo ei ole ollut hyvä muutamaan viikkoon, enkä ole pystynyt nukkumaan kunnolla pariin yöhön. MM:ään on tultava niin fyysisesti kuin henkisesti hyvinvoivana. Jos et ole sataprosenttisessa iskussa, tulee vaikeaa. Mutta hän pelasi hyvin, piti itsensä kasassa, O’Sullivan mietti vielä kehuen myös voittajaansa. STT

 

Menot