Urheilu Hämeenlinna

Mokuman maali riitti HJS:lle – "Maalin matsihan tämä oli, ja luojan kiitos se kääntyi nyt meille"

SalPa kaatui Kaurialassa viihdyttävässä Kakkosen ottelussa.
HJS:n kapteeni Paavo Ahola suojaa palloa Olli Jakosen paineen alla. Kuva: Tomi Vesaharju
HJS:n kapteeni Paavo Ahola suojaa palloa Olli Jakosen paineen alla. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Jalkapalloseura palasi voittajaksi jalkapallon Kakkosessa yhden tappion jälkeen. HJS kaatoi lauantaina kotikentällään Kaurialassa Salon Palloilijat viihdyttävän ottelun jälkeen numeroin 1–0 (0–0).

Ottelun ainoan maalin teki isäntien keskikentällä koko pelin vahvasti esiintynyt Prince Mokuma. Hän huudatti Kaurialan kotiyleisöä, kun ottelua oli pelattu 75 minuuttia. Voittomaaliin johtanut hyökkäys oli komea. Azina Alingué avasi pallon vasempaan laitaan Eero Lambergille, joka löysi pienen haaston jälkeen Mokuman. Myös Mokuma pysyi vahvasti pallossa ennen kuin oikean jalan muulinpotku lennätti pallon maaliin.

– Pääsimme muutaman kerran linjan eteen paikkaan, josta oli mahdollisuus hyökätä nopeasti ja päästä vähintään tasavoimahyökkäyksellä vastustajan linjaa vastaan. Näitä tilanteita ja niiden pelaamista meidän pitää kuitenkin vielä parantaa. Liian monta kertaa pelasimme vain lähimmälle pelaajalle, joka ei saanut jalkaa vapaaksi, ja tilanne on poikki ennen kuin saamme luotua maalipaikan.

Sade piiskasi Kaurialan nurmea koko ottelun ajan, eikä se voinut olla näkymättä pelissä. Liukastelevat pelaajat olivat lauantaina tuttu näky.

– Ottelu oli näihin oloihin nähden aika odotettua kamppailupelaamista. Syöttöpeli ei ollut sujuvinta varmaankaan kummaltakaan ryhmältä, mutta kelin mukaan pitää pelata, ja myös pelisuunnitelmaa oli laadittu siten, että meidän oli tarkoitus hyökätä vähän suoraviivaisemmin ja haavoittaa vastustajaa tiloilla ja niihin juoksemalla, Hakanen arvioi.

Hakasen mukaan HJS:n valmennus halusi edellisiin peleihin verrattuna omiltaan enemmän hyökkäyksiä laidalta.

– Ensimmäisellä jaksolla tulimme sieltä muutaman kerran erinomaisesti boksiin, vaikka maalia ei syntynytkään, valmentaja kiitteli.

Toinen kotiläksy hämeenlinnalaisilla oli 3–2-tappioon päättyneen Ilves-ottelun jälkeen oman rangaistusalueen pelissä.

– Laukauksia pitää vain päästä peittämään, jos pisteitä halutaan ottaa. Viime pelissä meille tehtiin kolme halpaa maalia oman boksin sisältä, mutta tänään heittäydyimme miehekkäästi eteen ja blokkasimme muutaman vaaranpaikan.

Kummallakin joukkueella oli ottelussa hetkensä. SalPa loi avausjaksolla nopeaan tahtiin kolme erinomaista maalipaikkaa, joista sen olisi jopa pitänyt tehdä maali. Tolppaa lähemmäksi joukkue ei kuitenkaan päässyt. Myös HJS täräytti pallon kerran tolppaan.

– Maalipaikat menivät varmaan aika tasan molemmille. Sellainen maalin matsihan tämä oli, ja luojan kiitos se kääntyi nyt meille. Olemme tyytyväisiä siihen. Pystyimme pitämään maalin marginaalin, ja lopussahan peli menee puolustamiseksi. Paineen kestäminen oli erinomainen suoritus, Hakanen sanoi. HÄSA

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic