Urheilu

Mäenpään kaksoset Nuorissa Huuhkajissa – “Olisi kiva asua Marbellassa velipojan kanssa samassa huoneessa”

Sekä Aapo että Niilo Mäenpää pääsevät Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana Espanjaan.
Aapo ja Niilo Mäenpää aloittivat matkansa kohti Veikkausliigaa ja maajoukkuetta Pullerilta. Kuva: Jari Virtanen
Aapo ja Niilo Mäenpää aloittivat matkansa kohti Veikkausliigaa ja maajoukkuetta Pullerilta. Kuva: Jari Virtanen

Hämeenlinnan Jalkapalloseurasta jo kokeneiksi veikkausliigapelaajiksi kasvaneet Aapo ja Niilo Mäenpää ovat mukana päävalmentaja Juha Malisen keskiviikkona julkaistussa alle 21-vuotiaiden maajoukkueryhmässä. Kaksoset leireilevät joukkueen matkassa ensi viikon Espanjan Marbellassa kohdaten syyskuussa alkaviin EM-karsintoihin valmistavissa maaotteluissa Bulgarian ja Norjan.

Molempien veljesten viime kausi oli vaikea. Niilon kautta FC Interissä varjosti toissa talven pitkä loukkaantumisjakso, mutta kuluvan kauden harjoitusjakso on sujunut jo paljon valoisimmissa merkeissä.

– Olen saanut harjoitella terveenä, muistaakseni yhtään tapahtumaa ei ole loukkaantumisten tai sairastelujen takia jäänyt väliin. Lisäksi joukkueemme valmennus on ottanut uuden päävalmentajan José Riveiron johdolla huiman kehitysaskeleen viime kaudesta, Niilo Mäenpää myhäilee.

– Olen pelannut niin Suomen cupissa, kuin harjoitusotteluissakin paljon ja tuntuma tällä hetkellä on erinomaisen hyvä.

 

Viime kauden maajoukkuetoiminnasta sivussa ollut Niilo Mäenpää osasi tällä kertaa odottaa Malisen soittoa. Keskikenttäpelaaja oli mukana jo tammikuussa Eerikkilässä, missä U21 joukkue kohtasi epävirallisissa otteluissa Ilveksen ja TPS:n.

– Seurajoukkueessa hyvin sujuneen talven lisäksi sain päävalmentaja Maliselta hyvää palautetta talven maajoukkuekokoontumisesta. Odotan ensi viikkoa innolla, kiva palata tuttuun paikkaan ja saada ensimmäiset viralliset U21-pelit alle, FC Interin mukana viime viikon Marbellassa leireillyt ja urallaan jo yli 50 poikien maaottelua pelannut Niilo Mäenpää kertoo.

Niilon kaksoisveli, IFK Mariehamnissa kolmatta ja viimeistä sopimuskauttaan aloittava Aapo toistaa, kunnon kaksosen tapaan, lähes identtisesti velipoikansa tarinan.

– Todella surkean viime kauden jälkeen tämä talvi on mennyt niin itseltä, kuin koko joukkueelta paljon paremmin. Olen pelannut yhtä peliä lukuun ottamatta kaikki cupin ottelut ja mielestäni ansainnut otteillani laitapuolustajan tontin paitsi saarella, myös maajoukkueessa, Aapo Mäenpää uskoo.

– Toki U21-joukkueessa on monia kovia pakkeja, muun muassa SJK:n Joonas Sundman ja HJK:n Kevin Kouassivi-Benissan.

 

Toisin kuin Niilo, Aapo omaa jo kokemusta virallisista otteluista U21-tasolta.

– Olin jo Tommi Kautosen joukkueessa viime EM-karsinnoissa, mutta nyt pääsen tavallaan oman ikäryhmäni mukaan. Edellisen joukkueen runko muodostui pääosin 1996 ja -97 syntyneistä, nyt suurin osa pelaajista on -98 tai sitä nuorempaa ikäluokkaa, Aapo Mäenpää toteaa.

Veljesten tavoitteet nyt alkavalle maajoukkuejaksolle tulevat jälleen kuin yhdestä suusta.

– Saada hyvin peliaikaa ja lopulta olla mukana EM-karsinnat aloittavassa joukkueessa ensi syksynä. Lisäksi olisi kiva asua Marbellassa velipojan kanssa samassa huoneessa, aivan liian harvoin toisiaan seurajoukkuearjessa näkevät Aapo ja Niilo Mäenpää nauravat yhteen ääneen. HäSa