fbpx
Urheilu

Monet kaupungit ovat hereillä jalkapallohuumassa ja järjestävät julkisia kisakatsomoita Suomi–Liechtenstein-ratkaisuotteluun

Helsingissä on Palloliiton virallinen ulkoilmakatsomo, mutta myös maakunnissa järjestetään maksuttomia suurtapahtumia, kun Suomi pääsee yrittämään ensimmäisen jalkapallon miesten EM-kisapaikkansa varmistamista Liechtensteinia vastaan.
Turussa kannattajat seurasivat lokakuussa, kun Suomi vei voiton Armeniasta. Kuva: MAURI RATILAINEN
Turussa kannattajat seurasivat lokakuussa, kun Suomi vei voiton Armeniasta. Kuva: MAURI RATILAINEN

Suomi pelaa EM-kisapaikasta perjantaina kello 19 alkaen Töölön jalkapallostadionilla, jonne valitettavasti mahtuu vain reilut 10 000 suomalaista.

Vaikka olisit ilman pääsylippua Suomi–Liechtenstein-otteluun, onneksi monessa paikassa voit jännittää historiallista ottelua yhdessä muiden suomalaisten kanssa.

Helsingin Kansalaistorilla rautatieaseman tuntumassa on Palloliiton virallinen kisakatsomo. Torilla on kaksi kuuden metrin levyistä ruutua, josta voi seurata Töölössä pelattavan ratkaisuottelun etenemistä. Lisäksi ottelu näkyy Musiikkitalon seinän videotaululta.

Kuvio perjantai-iltana on tietenkin se, että voitolla Suomi varmistaa historiallisesti jalkapallon miesten EM-kisapaikkansa kesäksi 2020.

Tampere ja Turku hoitivat osansa

Tampereella ottelua voi seurata suorana Keskustorilla suurelta näytöltä. Kaupunginhallitus päätti, että tapahtuma järjestetään kaupungin rahoilla. Tavoitteena on 3 000–5 000 katsojaa.

Turussa ottelu näytetään Hämähäkkitontilla kaupunginteatterin valoseinällä. Paikalle mahtuu noin 2 000 seisomakatsojaa.

Tampere ja Turku ovat olleet Suomen todennäköisen kisapaikan takuuisäntinä, sillä Tampereella Suomi voitti kovat kilpakumppanit Bosnia-Hertsegovinan ja Kreikan, Turussa taas lokakuussa Armenian.

Tampereen voittotaian mursi vasta syyskuussa Italia kyseenalaisella viime hetken rangaistuspotkullaan ja vierasvoitollaan. Italia ei ole menettänyt karsinnoissa pistettäkään.

Suomen karsintaotteluita on kierrätetty pitkin maakuntia, sillä perinteinen kotipyhättö Olympiastadion on remontissa.

Porissa ja Seinäjoella areenat käytössä

Porissa Huuhkajien ottelua voi seurata videolta pääsymaksuttomasti Isomäen jäähallissa kaupungin järjestämänä.

Seinäjoella ottelu näytetään puolestaan SJK:n jalkapallostadionilla. Sisäänpääsy on ilmainen.

Näiden paikkojen lisäksi lukemattomat ravintolat ympäri Suomen järjestävät kisakatsomoitaan, joista osa on pääsymaksuttomia ja osa maksullisia.

Kuriositeettina mainittakoon Paavalinkirkon futisehtoollinen, joka alkaa perjantaina kello 18 Helsingissä sisältäen asiantuntijoiden keskustelua ja ottelun esittämisen videotaululta.

Menot